Clicky

 
Transport Online - Mercedes-Benz eActros LongHaul wint de '2023 Truck Innovation Award'

Mercedes-Benz eActros LongHaul wint de '2023 Truck Innovation Award'

Mercedes-Benz eActros LongHaul wint de '2023 Truck Innovation Award'
20-09-2022 09:31 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

HANNOVER - De Mercedes-Benz eActros LongHaul wint de "2023 Truck Innovation Award". De prestigieuze brancheprijs wordt aan bijzonder innovatieve vrachtwagens uitgereikt door de jury "International Truck of the Year" (IToY), die bestaat uit 25 bedrijfswagenjournalisten van belangrijke internationale media uit Europa en andere landen.

Karin Rådström, CEO van Mercedes-Benz Trucks, ontving de prijs uit handen van Gianenrico Griffini, voorzitter van de IToY-jury, tijdens een evenement op de IAA Transportation 2022 in Hannover.

Doorslaggevend voor de stemming was het innovatieve algehele technologische concept met LFP-batterijtechnologie, de nieuwe e-as en de hoge ontwikkelingssnelheid van Mercedes-Benz Trucks.

De batterij-elektrische eActros LongHaul voor zware langeafstandstransport is het hoogtepunt van de beurs van Mercedes-Benz Trucks en werd tijdens een persconferentie in aanloop naar de IAA als conceptprototype onthuld. De e-truck heeft een actieradius van zo'n 500 kilometer op één acculading en is in staat om high-performance te laden. De gereedheid voor serieproductie is gepland voor 2024.

De afgelopen jaren hebben ook de Mercedes-Benz eActros voor zwaar distributietransport en de op waterstof gebaseerde brandstofceltruck Mercedes-Benz GenH2 Truck de Innovation Award gewonnen.

Foto's

 • Bentvelzen Transport
  Bentvelzen Transport
 • Hilmi Kilic
  Vale Logistics
 • Hilmi Kilic
  Vale Logistics
 • Hilmi Kilic
  Vale Logistics
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,009
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden