Clicky

 
Transport Online - OM eist drie jaar cel voor illegale vuurwerkhandel

OM eist drie jaar cel voor illegale vuurwerkhandel

OM eist drie jaar cel voor illegale vuurwerkhandel
19-09-2022 16:43 | Misdaad | auteur Redactie

DEN BOSCH - Het Openbaar Ministerie (OM) eist drie jaar celstraf, waarvan 10 maanden voorwaardelijk, en een ontneming van 63.240 euro tegen een 25-jarige mannelijke verdachte uit St. Willebrord voor illegale vuurwerkhandel. In een vijftal zaken verwijt het OM de man invoer, handel en opslag van een enorme hoeveelheid illegaal vuurwerk.

Op verschillende plaatsen in Nederland vinden illegale praktijken plaats rondom de invoer, handel en opslag van zwaar vuurwerk. "Gelet op de hoeveelheid die de politie heeft onderschept is het aannemelijk dat de verdachte een van de grootste verkopers van illegaal vuurwerk in Nederland is", aldus de officier van justitie.

"Verdachte heeft zich schuldig gemaakt aan het voorhanden hebben, opslaan, invoeren en ter beschikking stellen van illegaal vuurwerk. Het gaat in totaal om een waanzinnig grote hoeveelheid professioneel en gevaarlijk vuurwerk die is aangetroffen in een boerenloods, in een woning, in een kelderbox en in voertuigen. In totaal is er 28.201 stuks vuurwerk in beslag genomen met een geschatte waarde van € 83.696,25. Door zeer grote hoeveelheden illegaal vuurwerk op te slaan is ook de algemene veiligheid van personen en goederen ernstig in gevaar gebracht".

"De amateuristische wijze van het vervoer in een gehuurde bus (die kennelijk door het gewicht door zijn vering is gegaan), de opslag in een boerenloods (ruim 1.000 kilogram), in een garage in een woonwijk en in zijn eigen woning, had fatale gevolgen kunnen hebben. Als één stuk vuurwerk afgaat dan kan de gehele partij exploderen. Daarmee heeft de verdachte een waanzinnig groot risico genomen. Voor zichzelf, maar ook voor anderen die daar niet voor hebben gekozen", aldus de officier van justitie.

De rechtbank doet over 14 dagen uitspraak.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,935
Diesel1,909

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden