Clicky

 
Transport Online - Politiemedewerker Landelijke Eenheid ontslagen vanwege grensoverschrijdend gedrag

Politiemedewerker Landelijke Eenheid ontslagen vanwege grensoverschrijdend gedrag

Politiemedewerker Landelijke Eenheid ontslagen vanwege grensoverschrijdend gedrag
19-09-2022 15:11 | Binnenland | auteur Redactie

DRIEBERGEN - De eenheidsleiding van de Landelijke Eenheid (LE) heeft een medewerker ontslagen vanwege ernstig plichtsverzuim in de vorm van grensoverschrijdend gedrag jegens vrouwen en oneigenlijk gebruik van dienstmiddelen.

In december 2021 stelde de eenheidsleiding een disciplinair onderzoek in naar het handelen van de politiemedewerker. Het onderzoek volgde op ontvangen informatie en werd uitgevoerd door de afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten (VIK) van de LE.

In februari 2022 is de medewerker buiten functie gesteld vanwege meerdere meldingen over grensoverschrijdend gedrag en het mogelijk misbruiken van de positie. Op basis van de uitkomsten van het VIK-onderzoek volgde in september 2022 het strafontslag.

Rob van Bree, plaatsvervangend politiechef LE: 'Als eenheidsleiding hechten we veel waarde aan een veilig werkklimaat voor iedereen. Daarnaast is integriteit de basis van goed politiewerk. De samenleving mag verwachten dat wij zorgvuldig en adequaat handelen, daar verantwoordelijkheid voor nemen en hier transparant over zijn. Als je bij de politie werkt, heb je een voorbeeldfunctie. De politie is daar alert op, onderzoekt meldingen van plichtsverzuim zorgvuldig en straft waar het moet. Zo ook in dit specifieke geval.'

De collega’s van de betreffende teams zijn over het ontslag geïnformeerd door hun teamchef.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,932
Diesel1,902

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden