Clicky

 
Transport Online - BYD vindt e-mobiliteit opnieuw uit op IAA Transportation 2022

BYD vindt e-mobiliteit opnieuw uit op IAA Transportation 2022

BYD vindt e-mobiliteit opnieuw uit op IAA Transportation 2022
19-09-2022 15:08 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

HANNOVER - BYD, ‘s werelds grootste fabrikant van new energy-voertuigen en krachtige accu’s, staat in Hannover op de IAA Transportation 2022 (stand A88, hal 21) om zijn meest recente innovaties op het gebied van e-mobiliteit voor bedrijfsvoertuigen bekend te maken. BYD onthult naast zijn baanbrekende nieuwe Blade-platform voor elektrische bussen een verbeterd model in dit assortiment en stelt ook twee emissievrije elektrische vrachtwagens voor aan Europa.

Introductie nieuwe technologie voor elektrische vrachtwagens en bussen in Europa

Belangrijk nieuws komt op conto van twee 100 procent elektrische vrachtwagens, de 7,5 tons distributietruck ETM6 en de 19 tons ETH8 voor logistiek en afvalinzameling, naast de nieuwe verbeterde elektrische BYD-bus van 12 meter lang. De tentoongestelde voertuigen maken gebruik van de nieuwste BYD-technologie voor veilig, betrouwbaar en zuinig elektrisch vervoer en zijn qua design afgestemd op de Europese klant.

Een hoogtepunt op de stand wordt de officiële Europese onthulling van BYD’s nieuwe en veelzijdige Blade-platform voor elektrische bussen, met daarin de extreem veilige en buitengewoon duurzame Blade Battery, die zorgt voor een revolutie in de sector van het elektrische vervoer.

De uitvoerig geteste Blade Battery voldoet aan de zeer strenge eisen van de spijkerdoordringingstest, die voor het testen van de veiligheid van accu’s als de ultieme test wordt gezien. De onderscheidende CTP-(cell-to-pack)-technologie van de Blade Battery zorgt voor een veel grotere stijfheid dan bij traditionele paketten, waardoor de accu veel sterker is. Het ruimtebesparende ontwerp van de Blade Battery, zo’n 50 procent kleiner, is de basis voor de ontwikkeling van het Blade-platform voor elektrische bussen. Het zorgt voor meer accucapaciteit, dus grotere actieradius, en verlaagt tevens het gewicht van de carrosserie.

Emissievrije oplossingen voor commercieel transport voor de gehele markt

BYD is de eerste en enige aanbieder van 100 procent emissievrije vervoersoplossingen voor de gehele Europese markt. BYD loopt al ruim twee decennia voorop qua technologische innovaties op het gebied van 100 procent elektrische oplossingen voor commercieel vervoer. BYD was het eerste bedrijf ter wereld dat een reeks commerciële elektrische bussen introduceerde en is inmiddels uitgegroeid tot een wereldleider op dit gebied.

BYD's ultraveilige Blade Battery

Hierbij stond de expertise van BYD met betrekking tot accu- en elektronicatechnologieën centraal, ondersteund door de ervaring die het bedrijf heeft opgedaan met oplossingen voor nieuwe energie. Dankzij deze kennis en uitgebreide onderzoeks- en ontwikkelingsmiddelen beheerst BYD de kerntechnologieën van de volledige industriële keten van new energy-voertuigen, zoals accu’s, elektromotoren, elektronische controle-eenheden, en halfgeleiders.

Deze technologische expertise en toewijding aan emissievrije elektrische mobiliteit hebben BYD tot ‘s wereld grootste fabrikant van new energy-voertuigen gemaakt. BYD heeft een uitgebreide mondiale voetafdruk in deze sector opgebouwd die zes continenten bestrijkt, in meer dan 70 landen en meer dan 400 steden. Inmiddels is meer dan 12 miljoen ton aan koolstofemissies is bespaard. Wereldwijd rijden inmiddels meer dan 2,5 miljoen new energy-voertuigen van BYD rond, waarvan 90.000 bedrijfsvoertuigen.

Samenwerkingen met Europese partners

BYD is groot voorstander van lokale, strategische samenwerking om regionale klantenservice van hoog niveau te bieden. Hun aanbod is dan ook altijd afgestemd op de lokale markten. BYD verwelkomt samenwerkingen met Europese partners voor het aanbieden van op maat gesneden oplossingen aan lokale klanten.

Mr. Javier Contijoch, eBus Sales Vice President bij BYD Europe Commercial Vehicles, zei: “Wij stellen met veel plezier BYD’s meest recente technologische innovaties voor elektrische vrachtwagens en bussen voor aan de klanten in Europa. Met name de lancering van ons Blade-platform voor elektrische bussen betekent een nieuwe stap voorwaarts in de elektrificatie van deze sector. Wij onderhouden reeds banden met veel strategische partners en kijken ernaar uit om met meer partijen samen te werken om gelokaliseerde diensten en goed geïnformeerde ondersteuning en meerwaarde aan te bieden aan klanten in Europa. Wij zullen hieraan bijdragen met BYD’s totaaloplossingen voor energiebeheer en laadinfrastructuur. Wij zien elektrisch rijden als de toekomst en willen Europese klanten door middel van partnerschappen helpen de elektrificatie van hun wagenparken probleemloos te laten verlopen.”

Foto's

 • DJMiddelkoop
 • Bakker Goedhart
 • Bakker Goedhart
 • Bakker Goedhart


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Verkeersinformatie


  Actuele wachttijd Eurotunnel


  Andere Europese Landen


  Overige Verkeersinformatie

  Actuele Brandstofprijzen
  Euro951,924
  Diesel1,726

  Aangeleverd door UnitedConsumers

  Meer brandstofprijzen

  Truckoccasions