Clicky

 
Transport Online - Wetron viert haar 60-jarig bestaan

Wetron viert haar 60-jarig bestaan

Wetron viert haar 60-jarig bestaan
19-09-2022 14:18 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

WEERT - Wetron Transport & Logistics uit Weert vierde dit weekend haar 60-jarig jubileum. In 1962 richtte Jan Maas Wetron (Weerter Transport Onderneming) op en bouwde dit in de daaropvolgende jaren uit tot een middelgroot transportbedrijf.

In 1995 nam Paul Maas als oudste van vier kinderen het bedrijf over van zijn vader. Tevens wordt in dat jaar gestart met een proef op intermodaal gebied, de eerste treinen van uit Born vertrekken naar Italië v.v.. Dit is mede de grondslag voor de ontwikkeling van Wetron op intermodaal gebied.

Later, in 2001, volgt de bouw van het logistiek centrum op de huidige locatie, de graafschap Hornelaan in Weert. Daarna volgen uitbreidingen in Venlo, Tegelen, Beringe, Budel en extra locaties in Weert. De laatste toevoeging in de warehouse locaties is de nieuwbouw in Venlo in 2020, midden in de logistieke hotspot en tegenover de railterminal in Venlo.

In 2016 neemt de huidige eigenaar, Mario op ’t Root, het bedrijf over van Paul Maas. Mario was op dat moment al diverse jaren werkzaam binnen het bedrijf en heeft diverse functies uitgevoerd binnen het bedrijf.

Intermodaal vervoer van en naar Italië is al jaren hét product van Wetron. Vele (inter)nationale klanten weten Wetron te vinden om middels een trein verbinding op een duurzame manier te vervoeren. De focus van Wetron ligt dan ook op Italië, Zwitserland en Oostenrijk (de zogenaamde Alpenlanden), op warehousing en op transporten binnen de Benelux.

In 2018 werd Transmission Weert ingelijfd in de Wetron familie, een mooie toevoeging op de bestaande diensten van Wetron. Transmission Weert richt zich op pakketjes en kleinere palletzendingen in de Benelux en doet dit middels een distributienetwerk van tien collega familiebedrijven.

Met de aanvulling van Transmission biedt Wetron een one stop shop voor haar klanten. Klanten kunnen bij Wetron terecht voor logistieke oplossingen van kleine tot grote zendingen binnen geheel Europa.

De directie bedankte afgelopen weekend de medewerkers voor de inzet, want zij maken een belangrijk deel uit van het 60-jarig bestaan. Na het heffen van een glas champagne is de nieuwe trekker onthult waarmee Wetron de toekomst in kan gaan.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden