Clicky

 
Transport Online - Topoverleg tussen kabinet en coalitie over energierekening

Topoverleg tussen kabinet en coalitie over energierekening

Topoverleg tussen kabinet en coalitie over energierekening
18-09-2022 15:03 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Een deel van het kabinet overlegt zondagmiddag met de fractievoorzitters van de vier coalitiepartijen VVD, D66, CDA en ChristenUnie over de stijgende energieprijzen. Dat bevestigen ingewijden na berichtgeving door De Telegraaf.

Op het ministerie van Financiën praten onder meer minister Sigrid Kaag (Financiën) en Marnix van Rij (Fiscaliteit) met de coalitie over maatregelen tegen de stijgende energierekeningen. Minister Rob Jetten (Klimaat en Energie) voert al overleg met energiebedrijven over een mogelijk prijsplafond.

De Tweede Kamer voerde afgelopen week de druk op het kabinet al flink op om alsnog met een ingreep te komen voor het najaar. Dat moet ervoor zorgen dat mensen hun energierekeningen kunnen betalen.

Niemand mag worden afgesloten

Jetten erkende dat de energiecrisis "keihard inslaat bij mensen thuis en bij ondernemers". Hij beloofde de Kamer zijn best te blijven doen en "alles eruit te persen" om te kijken "wat er boven dat forse pakket voor 2023 mogelijk is" voor het najaar.

De minister zei afgelopen woensdag dat niemand deze winter mag worden afgesloten van gas en elektriciteit omdat ze de energierekening niet meer kunnen betalen. Niet alleen de huishoudens hebben last van de hoge energieprijzen. Ook het bedrijfsleven, de cultuur- en de non profitsector klagen daarover.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden