Clicky

 
Transport Online - Gestrande TUI-reizigers na noodlanding vliegtuig zondag terug naar huis

Gestrande TUI-reizigers na noodlanding vliegtuig zondag terug naar huis

Gestrande TUI-reizigers na noodlanding vliegtuig zondag terug naar huis
18-09-2022 10:21 | Algemeen | auteur Redactie

DEN HAAG - Reisorganisatie TUI vliegt reizigers die zaterdagavond strandden in Boekarest zondag terug naar huis. Door een kapotte ruit moest het toestel dat van Antalya naar Rotterdam vloog zaterdagavond een noodlanding maken op de luchthaven van de Roemeense hoofdstad.

Een van de cockpitramen raakte zwaar beschadigd door een botsing met vogels. Reizigers beklaagden zich erover dat ze op de luchthaven aan hun lot waren overgelaten. Zo lukte het TUI niet om een overnachting te regelen voor een groep van 189 mensen. Veel van de passagiers brachten de nacht daarop door op de luchthaven.

TUI erkent dat het niet gelukt is de groep onder te brengen. De organisatie heeft uitgelegd dat er vaak nog wel losse hotelkamers in een stad te vinden zijn. "Wij hebben onze passagiers ook laten weten dat in geval zij zelf een kamer zouden vinden, wij die kosten vergoeden. Het is bijzonder spijtig dat het een zeer oncomfortabele nacht was voor veel van deze reizigers."

TUI benadrukt dat een ruit van een vliegtuig niet snel te vervangen is. Daarom is direct een ander toestel gezocht om de reizigers op te halen. Het vervangende toestel is inmiddels vertrokken vanaf Boekarest en landt naar verwachting rond 14.30 uur in Rotterdam, aldus TUI.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden