Clicky

 
Transport Online - Varen door Suezkanaal wordt opnieuw duurder

Varen door Suezkanaal wordt opnieuw duurder

Varen door Suezkanaal wordt opnieuw duurder
17-09-2022 16:22 | Buitenland | auteur ANP/RTR

CAÏRO - Egypte verhoogt opnieuw de tol die schepen moeten betalen om door het Suezkanaal te mogen varen. De tarieven voor de meeste schepen gaan 15 procent omhoog.

Volgens de uitbater en beheerder van het kanaal kunnen de prijzen gemakkelijk omhoog nu rederijen recordtarieven kunnen rekenen voor hun vervoersdiensten. Daarnaast kampt ook de Suez Canal Authority met hogere kosten door de inflatie.

Het Suezkanaal verbindt de Rode Zee met de Middellandse Zee en maakt zo de kortste scheepvaartroute tussen Azië en Europa mogelijk. Het 193 kilometer lange kanaal was afgelopen boekjaar goed voor de doorvoer van 1,3 miljard ton vracht. Twee eerdere tariefsverhogingen leverden het Suezkanaal, een belangrijke bron van inkomsten voor Egypte, het afgelopen boekjaar een recordomzet van 7 miljard dollar op.

De Suez Canal Authority kondigde vorig jaar aan het kanaal versneld uit te breiden. Die beslissing volgde op de dagenlange blokkade van het kanaal door het containerschip Ever Given, dat in maart 2021 overdwars vast kwam te liggen. Die stremming schopte de mondiale scheepvaart een tijdlang in de war.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Verkeersinformatie

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,924
Diesel1,726

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions