Clicky


 


Verdachte ramt politieauto's tijdens vluchtpoging, aanhouding voor poging doodslag

Verdachte ramt politieauto's tijdens vluchtpoging, aanhouding voor poging doodslag
17-09-2022 12:59 | Misdaad | auteur Redactie

ROOSENDAAL - Politiemensen hebben vrijdagavond rond 19.30 uur op de Dijkrand in Roosendaal een 20-jarige man uit St. Willebrord aangehouden op verdenking van poging doodslag en gevaarlijk rijbedrag.

Aan de aanhouding ging een achtervolging door Putte, Ossendrecht, Huijbergen en Wouwse Plantage en over de A58 vooraf. Daarbij vertoonde de vluchtende verdachte zeer gevaarlijk rijgedrag en probeerde hij meerdere keren een politieauto van de weg te rammen. Uiteindelijk lukte het de politie de man op de afrit van de A58 nabij Roosendaal tot stoppen te dwingen en aan te houden. Tijdens het incident is gelukkig niemand gewond geraakt. De politiemensen hebben aangifte van poging doodslag gedaan.

Een surveillerende politieagent zag vrijdagavond rond 19.15 uur twee auto’s stilstaan op de Noordweg in Putte en wilde controleren wat ze daar aan het doen waren. Toen zich een derde automobilist meldde, bleek dat de eerste twee daar vermoedelijk op drugs stonden te wachten. De agent reed naar de auto’s toe en zag dat de bestuurder van de laatst gearriveerde auto en een persoon uit één van de auto’s die er eerder waren iets aan elkaar gaven.

De agent wilde vervolgens de bestuurder van de laatst aangekomen auto controleren. Maar die ging er meteen vandoor. De politieagent zette de achtervolging in. De verdachte reed via Putte, Ossendrecht, Huijbergen, Wouw en Wouwse Plantage richting de A58. Daarbij vertoonde hij zeer gevaarlijk rijgedrag door met zeer hoge snelheid rechts in te halen en inhalen terwijl er tegemoetkomend verkeer aankwam waarbij hij andere weggebruikers in gevaar bracht. De politieagent, die met zwaailicht en sirene reed, had ondertussen hulp gekregen van mensen van de Koninklijke Marechaussee en van andere politie-eenheden.

Ter hoogte van de A58 moest de verdachte hard remmen en uitwijken en reed daarbij tegen een verkeersbord, maar ook nu stopte hij zijn vluchtpoging niet. Hij reed tegen het verkeer in de afrit van de A58 op en vervolgens de toerit van de A58 weer op. Opnieuw vertoonde hij gevaarlijk rijgedrag en bracht hij medeweggebruikers in gevaar. Toen twee politieauto’s hem probeerden in te sluiten om hem tot stoppen te dwingen, ramde hij eerst de ene en daarna de andere politieauto.

Uiteindelijk reed de verdachte bij Roosendaal de A58 af, waarna de politie-eenheden opnieuw probeerden hem in te sluiten en tot stoppen te dwingen. Daarbij reed de verdachte opnieuw tegen een politieauto aan. Uiteindelijk lukte het politie en KMar om de man te laten stoppen en kon hij op de Dijkrand worden aangehouden. Hij is voor nader onderzoek en verhoor in de cel gezet. Ook is het rijbewijs van de man ingevorderd. Het onderzoek gaat vandaag verder, meldt de politie.

Foto's

 • C. van den Enden
  C. van den Enden
 • C. van den Enden
  C. van den Enden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Verkeersinformatie


  Actuele wachttijd Eurotunnel


  Andere Europese Landen


  Overige Verkeersinformatie

  Actuele Brandstofprijzen
  Euro952,267
  Diesel2,090

  Aangeleverd door UnitedConsumers

  Meer brandstofprijzen

  Truckoccasions

  Logistieke Marktplaats

  Geen advertenties gevonden

  meer logistieke marktplaats