Clicky

 
Transport Online - Verstappen en andere Jumbo-sporters wachten onderzoek Van Eerd af

Verstappen en andere Jumbo-sporters wachten onderzoek Van Eerd af

Verstappen en andere Jumbo-sporters wachten onderzoek Van Eerd af
16-09-2022 19:00 | Sport | auteur ANP

MONACO - Max Verstappen en andere partijen in de sportwereld die worden gesponsord door Jumbo wachten af wat uit het justitieel onderzoek komt waar Frits van Eerd bij betrokken is. Woensdag vonden in het kader van een omvangrijk witwasonderzoek op diverse plekken huiszoekingen plaats, onder meer bij de Jumbo-topman die ook is gehoord door de politie. 

"Voorzichtigheid is hier op z'n plaats, we wachten tot de feiten op tafel liggen. We hebben contact gehad met Jumbo; de directievoering en marketing lopen gewoon door", zegt manager Raymond Vermeulen van Formule 1-coureur Verstappen, die al jaren wordt gesponsord door Jumbo en een lange relatie heeft met Van Eerd. "We hebben afspraken met Jumbo. En de supermarkt is geen onderdeel van het onderzoek, dat hebben ze duidelijk naar buiten gebracht. Laten we oppassen met allerlei suggestieve dingen en wachten tot de feiten er zijn."

Jumbo bracht donderdagavond een verklaring naar buiten, waarin staat Van Eerd in het kader van het onderzoek ondervraagd is. "Gedurende zijn afwezigheid is de dagelijkse bedrijfsvoering van Jumbo gewaarborgd door het directieteam", schrijft de supermarktketen, die onder leiding van de familie Van Eerd uitgroeide tot een miljardenbedrijf. Woensdag werden negen verdachten in het witwasonderzoek aangehouden, één van hen kwam al snel weer op vrije voeten. Of de 55-jarige Van Eerd in de cel zit als verdachte, wil het Openbaar Ministerie niet zeggen. Het witwassen gebeurde volgens het OM onder meer via sponsorcontracten in de motorcross-sport.

Actieve sponsor

Jumbo is als sponsor heel actief in de sportwereld, met Verstappen als wereldkampioen in de Formule 1 als uithangbord. Daarnaast sponsort Jumbo onder meer een gecombineerde schaats- en wielerploeg (Jumbo-Visma), motorcrosser Jeffrey Herlings, diverse motorsportteams, voetbalclubs en ook biljarttoernooien.

"We kunnen er eigenlijk niets over zeggen", aldus een woordvoerder van de succesvolle wielerploeg Jumbo-Visma. "Jumbo is geen onderdeel van het onderzoek, daardoor is de link met dit onderzoek ook heel dun. We hebben wel contact met Jumbo, maar meer weten wij ook niet."

De organisatie van de Nederlandse biljarttoernooien die worden gesponsord door Jumbo wacht eveneens het onderzoek af. "We hebben een langlopende verbintenis met Jumbo", aldus directeur Harry Mathijssen. "Al jaren is de samenwerking zeer prettig. Ik herken me dan ook helemaal niet in het verhaal. We wachten het af en gaan nu geen uitspraken doen over iets wat we niet weten."

Foto's

 • R. van Heur
  R. van Heur
 • R. van Heur
  R. van Heur
 • J.Roeland
  Simon Loos
 • J.Roeland
  Euser
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions

Verkeersinformatie


  Actuele wachttijd Eurotunnel


  Andere Europese Landen


  Overige Verkeersinformatie

  Rijverboden