Clicky

 
Transport Online - Jumbo-topman Frits van Eerd langer vast in verband met witwasonderzoek

Jumbo-topman Frits van Eerd langer vast in verband met witwasonderzoek

Jumbo-topman Frits van Eerd langer vast in verband met witwasonderzoek
16-09-2022 18:04 | Algemeen | auteur ANP

ASSEN - [update 19:51 uur] Jumbo-topman Frits van Eerd blijft langer vastzitten als verdachte in de witwaszaak. Het Openbaar Ministerie (OM) meldt vrijdag dat zijn inverzekeringstelling vrijdagmiddag door de rechter-commissaris in Assen getoetst is en door de officier van justitie is verlengd met maximaal drie dagen.

De rechter-commissaris heeft vrijdag besloten het voorarrest van de 58-jarige hoofdverdachte uit de gemeente Aa en Hunze met 14 dagen te verlengen. Behalve Van Eerd wordt een 57-jarige vrouw uit Gasteren ook nog verhoord door de FIOD en de politie. Zij zitten net als de hoofdverdachte nog in beperkingen, wat inhoudt dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat, aldus het OM.

Vijf verdachten in deze zaak zijn op vrije voeten gesteld. Het gaat om een een 48-jarige vrouw uit Gasteren, een 50-jarige vrouw uit Assen, een 33-jarige man uit Assen, een 46-jarige man uit Assen en een 68-jarige man uit Rosmalen. Zij blijven nog wel verdachte in de zaak

Dinsdag werden op meerdere plekken in Nederland doorzoekingen gedaan in een gezamenlijk onderzoek van onder meer de FIOD en het OM. Invallen vonden plaats in de woning van Van Eerd in Heeswijk-Dinther, maar ook in plaatsen in Groningen en Drenthe. Volgens het Financieele Dagblad zou er beslag zijn gelegd op de woning van de 58-jarige hoofdverdachte.

Jumbo zegt in een reactie dat het geen nieuwe informatie heeft ontvangen en dat de supermarktketen daarom niet inhoudelijk kan reageren, ook niet over de positie van Van Eerd. Het directieteam van de supermarktketen verzorgt in afwezigheid van Van Eerd de dagelijkse bedrijfsvoering.

Foto's

  • J.Roeland
    Simon Loos
  • J.Roeland
    Euser


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions