Clicky

 KLM: nieuwe beperkingen Schiphol hebben verregaande consequenties

KLM: nieuwe beperkingen Schiphol hebben verregaande consequenties
16-09-2022 14:05 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

SCHIPHOL - [update 14:40 uur] Luchtvaartmaatschappij KLM baalt van de "verregaande consequenties" van de nieuwe capaciteitsbeperkingen die Schiphol heeft aangekondigd. "Het is teleurstellend te moeten constateren dat Schiphol deze stappen opnieuw last-minute neemt. Op dit moment bekijkt KLM wat de gevolgen van de nieuwe beperkingen zijn. Naar verwachting is hierover binnen enkele dagen meer duidelijk", staat in een reactie.

Volgens de grootste gebruiker van Schiphol hebben de nieuwe maatregelen hoe dan ook serieuze gevolgen voor "passagiers, collega’s en de nationale en internationale reputatie van Schiphol en daarmee KLM". "We verwachten dat er snel en adequaat orde op zaken wordt gesteld op de luchthaven."

Maatschappij Transavia is "zeer teleurgesteld", vooral omdat de nieuwe maatregelen zo laat zijn aangekondigd. "Dit gaat echt wel impact hebben. We zijn hard aan het werk om te kijken wat dit betekent, maar het is wel zeker dat er vluchten uitgaan", zegt een woordvoerster. EasyJet wacht nog op de precieze maximumaantallen passagiers per dag. "We proberen zoveel mogelijk te laten doorgaan en de herfstvakantie is daarbij onze topprioriteit."

De onafhankelijke slotcoördinator (ACNL) gaat nu met maatschappijen overleggen over hoe de dagelijkse vermindering van gemiddeld 18 procent van de lokaal vertrekkende passagiers wordt bereikt. Dit gaat om gemiddeld ruim 9000 passagiers per dag. De maatregelen zijn een gevolg van personeelstekorten bij de security.

Reisorganisatie TUI kon ook nog niet aangeven wat de gevolgen voor reizigers zijn. "We hoopten vanwege de korte termijn vandaag al wat te horen van de slotcoördinator, maar dit zal helaas pas maandag of dinsdag worden. Wel zijn we al scenario's aan het uitwerken omdat we zeker willen stellen dat vakanties kunnen doorgaan", zegt een woordvoerster. Dan gaat het om contact opnemen met andere luchthavens voor het verplaatsen van vluchten, zoals TUI eerder dit jaar ook al deed.

Concurrent Sunweb liet donderdag al weten bang te zijn weer veel reizigers te moeten teleurstellen. Branchegenoot Corendon zei naar verwachting geen of vrijwel geen vluchten te hoeven annuleren in oktober. De reisorganisatie verwacht door Schiphol ontzien te worden omdat het concern in voorgaande maanden "meer heeft gedaan dan van ons werd verwacht".

De brancheorganisatie voor reisorganisaties ANVR was niet te spreken over de ingreep. "Dit is een forse klap voor de luchtvaart, maar ook voor reisorganisaties. Ze krijgen te maken met veel extra onrust en veel extra kosten", zei directeur Frank Oostdam donderdag.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats