Clicky

 
Transport Online - Rij voor afscheid koningin Elizabeth tijdelijk dicht vanwege drukte

Rij voor afscheid koningin Elizabeth tijdelijk dicht vanwege drukte

Rij voor afscheid koningin Elizabeth tijdelijk dicht vanwege drukte
16-09-2022 12:04 | Buitenland | auteur ANP

LONDEN - De rij voor Westminster Hall in Londen, waar de kist van de Britse koningin Elizabeth staat, is vanwege de grote drukte voor het eerst tijdelijk gesloten. Daartoe is besloten nadat deze vrijdagochtend een lengte van bijna 8 kilometer had bereikt, met een bijbehorende wachttijd van minstens 14 uur.

De Britse regering maakte om 09.50 uur lokale tijd bekend dat rouwende Britten zeker de eerstvolgende zes uur zich niet meer kunnen aansluiten in de rij. "Onze excuses voor het eventuele ongemak. Probeer niet in de rij te gaan staan ​​totdat deze weer opengaat", laten de autoriteiten via sociale media weten.

De rij langs de rivier de Theems was om middernacht plaatselijke tijd bijna 8 kilometer lang, maar werd gedurende de nacht korter. Tegen 06.30 uur was de rij iets meer dan 5 kilometer lang en rond 08.00 uur was deze opgelopen tot ruim 7 kilometer. Daarna bleef de rij groeien.

Ook dit weekend zullen veel rouwende Britten in de rij staan, als meer mensen vrij zijn van werk en school. Mogelijk zullen het er zelfs meer zijn dan in de voorbijgaande dagen. De verwachting is dat mogelijk tot wel 750.000 mensen in Westminster Hall afscheid gaan nemen van de vorige week overleden vorstin.

Belangstellenden kunnen tot maandag 06.30 uur langs de kist van Elizabeth lopen. Diezelfde ochtend vindt de staatsbegrafenis plaats. Wanneer de rij definitief sluit, is nog niet duidelijk.

De Britse autoriteiten zetten meer dan duizend vrijwilligers, stewards en politieagenten in om de rij in goede banen te leiden. Rouwende Britten mogen in Westminster Hall bijvoorbeeld niet stilstaan. Bovendien gelden strenge veiligheidsmaatregelen, die door de regering worden omschreven als vergelijkbaar met die van een luchthaven.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions