Clicky

 
Transport Online - De Coradia iLint van Alstom legt met succes 1.175 km af zonder waterstoftank te vullen

De Coradia iLint van Alstom legt met succes 1.175 km af zonder waterstoftank te vullen

De Coradia iLint van Alstom legt met succes 1.175 km af zonder waterstoftank te vullen
16-09-2022 11:59 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

BREMERVÖRDE - Alstom, wereldleider in slimme en duurzame mobiliteit, heeft de efficiëntie van zijn waterstofoplossingen voor langeafstandstransport aangetoond. Tijdens een langeafstandsrit heeft een ongewijzigde, in serie geproduceerde Coradia iLint-trein 1175 kilometer afgelegd zonder waterstof te vullen, waarbij alleen water werd uitgestoten, met een zeer laag geluidsniveau.

Het voor dit traject gebruikte treinstel is afkomstig uit de vloot van LNVG (Landesnahverkehrsgesellschaft Niedersachsen), de vervoersmaatschappij van Nedersaksen en wordt sinds midden augustus in reguliere dienst ingezet voor reizigersvervoer op het netwerk van de evb (Eisenbahnen und Verkehrsbetriebe Elbe-Weser GmbH). Voor het project werkte Alstom ook samen met het gas- en ingenieursbedrijf Linde.

“We zijn verheugd dat we op dit gebied vooroplopen als eerste spoorwegfabrikant ter wereld die een passagierstrein op basis van waterstoftechnologie aanbiedt. Met deze trip hebben we opnieuw het bewijs geleverd dat onze waterstoftreinen alle voorwaarden bezitten om dieselvoertuigen te vervangen," aldus Henri Poupart-Lafarge, CEO en Voorzitter van de Raad van Bestuur van Alstom. "Wij zijn enorm trots op het pionierswerk dat wij hebben verricht bij de introductie van waterstof in het spoorvervoer”.

Het traject begon in Bremervörde en voerde de Coradia iLint dwars door Duitsland. Vanuit Nedersaksen, waar de waterstoftrein werd gebouwd en ontwikkeld door Alstom, reed hij door Hessen naar Beieren om in Munich te stoppen. Na deze opmerkelijke trip gaat de trein nu op weg naar de Duitse hoofdstad. In het kader van InnoTrans 2022, de belangrijkste internationale vakbeurs voor vervoerstechnologie, die van 20 tot en met 23 september wordt gehouden, staan verschillende ritten door Berlijn op het programma.

De internationale belangstelling voor duurzame mobiliteit is groot. Naast het contract met LNVG voor 14 Coradia iLint treinen voor gebruik in Nedersaksen, heeft Alstom de opdracht gekregen om 27 Coradia iLint treinen te leveren voor de metropoolregio Frankfurt. Buiten Duitsland bouwt Alstom zes Coradia Stream waterstoftreinen bestemd voor de Italiaanse regio Lombardije, met een extra optie voor nog eens acht treinstellen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Verkeersinformatie

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,924
Diesel1,726

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions