Clicky

 
Transport Online - Hiab presenteert op IAA zijn grootste HIAB-autolaadkraan

Hiab presenteert op IAA zijn grootste HIAB-autolaadkraan

Hiab presenteert op IAA zijn grootste HIAB-autolaadkraan
16-09-2022 11:36 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

HANNOVER - Hiab, onderdeel van Cargotec, presenteert op IAA TRANSPORTATION de nieuwe HIAB iQ.1388 HiPro superzware laadkraan. Dit is de grootste HIAB-laadkraan tot nu toe, uitgerust met het nieuwe geavanceerde besturingssysteem SPACEevo voor verbeterde productiviteit en veiligere bediening. Bezoekers van IAA kunnen de kraan zien op Hiab's stand, Pavilion P35, in Hannover, Duitsland, 20 - 25 september.

De HIAB iQ.1388 HiPro is een super zware kraan van 135 ton meter die de alle ervaring in constructie combineert met de laatste ontwikkelingen in hydraulische en elektronische besturingssystemen. De laadkraan is voorzien van V10-Force decagonaal uitschuifprofielen welke voor het eerst werd gebruikt in de EFFER 1000, met betere verticale prestaties en algehele precisie.

De precisie en veiligheid worden verder verbeterd door het SPACEevo-bedieningssysteem dat geavanceerde veiligheids- en productiviteit functies biedt voor zowel ervaren als beginnende bedienaars. Het Load Stability System for vertical movements (LSS-V) compenseert onbedoelde overmatige giek bewegingen bij verticale bediening, terwijl de Variabel Stability Logic PLUS (VSL+) stabiliteitsfunctie van Hiab het hefvermogen optimaliseert met behoud van veiligheid, waarbij de positie van en druk op elke steunpoot wordt bewaakt.

De kraan is dankzij zijn hoge hefvermogen geschikt voor verschillende soorten toepassingen, maar hij kan ook op een vierassige 32 GVW-truck worden geïnstalleerd, waardoor hij geschikt is voor gebruik in grootstedelijke gebieden. Dit grote voordeel helpt ook om de aankoop- en bedrijfskosten laag te houden en de CO2-uitstoot te verminderen.

"Dit is niet zomaar een nieuw model. Deze superzware kraan met onze meest geavanceerde bedieningssysteem is een reactie op aanhoudende vraag van klanten. Hij is ontworpen voor veeleisende en uitdagende zware taken en kan deze op de meest effectieve manier uitvoeren. Bedienaars en klanten zullen waarderen hoe elk onderdeel van de kraan beter is dan ooit, wat betreft precisie, veiligheid en snelheid", aldus Marcel Boxem, Director, Global Product Management, Loader Cranes Heavy & Super Heavy, Hiab.

De HIAB iQ.1388 HiPro deelt onderdelen en bedieningselementen met andere iQ. en iX-kranen. Dit maakt het voor bedienaars gemakkelijker om kranen met verschillende groottes te gebruiken en magazijnbeheerders hebben vanwege de gemeenschappelijke reserveonderdelen minder voorraad nodig, omdat deze kunnen worden gebruikt in diverse iX- en iQ-kranen.

Foto's

  • J.Roeland
    v.o.f. KRAAN
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden