Clicky

 
Transport Online - Beperkt schutten sluis Eefde ingetrokken

Beperkt schutten sluis Eefde ingetrokken

Beperkt schutten sluis Eefde ingetrokken
16-09-2022 11:16 | Stremmingen | auteur Redactie

DEN HAAG - Rijkswaterstaat gaat bij sluis Eefde heeft met ingang van 16 september 2022 09.00 uur het beperkt schutten ingetrokken. Als gevolg van de toegenomen wateraanvoer via de Rijn is de waterstand bij Eefde weer op niveau en kan het waterpeil op het Twentekanaal worden gehandhaafd.

Bij het gemaal Eefde en in de Zuiderkolk van sluis Eefde zijn tijdelijke pompen geplaatst, die de functie van het gemaal overnemen bij laagwater. De pompen hebben het water uit de IJssel omhoog gepompt naar het Twentekanaal. Hiermee heeft Rijkswaterstaat voorzien in de behoefte naar water en schade voorkomen aan dijken en kades.

Om geen water te verliezen tijdens het schutproces werd beperkt schutten ingesteld. Als gevolg van de toegenomen wateraanvoer via de Rijn is beperkt schutten op dit moment niet meer nodig.

Gezien de onvoorspelbaarheid van verwachte neerslag in het stroomgebied van de Rijn zijn nog wel enkele pompen in gebruik in de Zuiderkolk. Deze is daarom nog gestremd voor de scheepvaart.

Sluis Eefde en Twentekanalen

Sluis Eefde ligt in de IJssel, aan het begin van de Twentekanalen op de route naar Enschede en Almelo. De sluis wordt ook wel de poort van Twente genoemd, omdat het voor de binnenvaart de enige toegang is tot de Twentekanalen. Het is een belangrijke, logistieke schakel in de Europese scheepvaartverbinding.

Het Twentekanaal is ook een belangrijke schakel in het watersysteem van Twente, Achterhoek, het noordoostelijk deel van Overijssel en een deel van Drenthe, waarmee deze gebieden van water worden voorzien.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Verkeersinformatie


  Actuele wachttijd Eurotunnel


  Andere Europese Landen


  Overige Verkeersinformatie

  Actuele Brandstofprijzen
  Euro951,987
  Diesel1,758

  Aangeleverd door UnitedConsumers

  Meer brandstofprijzen

  Truckoccasions