Clicky

 
Transport Online - Ebusco sluit contract voor 76 Ebusco 3.0 bussen voor het Noorse Nobina

Ebusco sluit contract voor 76 Ebusco 3.0 bussen voor het Noorse Nobina

Ebusco sluit contract voor 76 Ebusco 3.0 bussen voor het Noorse Nobina
16-09-2022 09:15 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

DEURNE - Ebusco, pionier en koploper in de ontwikkeling van elektrische bussen en laadsystemen, heeft een contract gesloten met Nobina voor 76 Ebusco 3.0 bussen. De levering van deze bussen is gepland voor eind 2023. Met dit contract versterkt Ebusco zijn positie in Noorwegen aanzienlijk.

Nobina, de grootste openbare vervoersmaatschappij in Scandinavië, is een terugkerende klant voor Ebusco.  Deze Noorse order bestaat uit 22 Ebusco 3.0 bussen van 12 meter en 54 Ebusco 3.0 bussen van 18 meter. Met deze 76 bussen erbij komt het totale aantal Ebusco-bussen van Nobina op 176. Voor Nobina is dit de eerste keer dat ze Ebusco-bussen in Noorwegen gaan gebruiken; de vorige orders waren allemaal voor Denemarken.

De 76 Ebusco 3.0-bussen zullen worden ingezet voor de openbaarvervoersautoriteit Ruter in Noorwegen en zullen in en rond Oslo rijden.

Jens Råsten, Fleet Manager bij de Nobina Group: “Als de grootste openbare vervoersmaatschappij met de grootste elektrische bussen vloot in de Scandinavische regio, zijn wij zeer geïnteresseerd in de ontwikkeling van nieuwe duurzame bussen, technologie en materialen van Ebusco. Ook in de verbeterde Europese productiemogelijkheden van Ebusco voor onze passagiers en PTA’s in de Scandinavische regio.”

Peter Bijvelds, CEO van Ebusco licht toe: “In 2014, toen Ebusco net begon, toonde Noorwegen al concrete interesse en durfde het zijn ambities rond duurzaamheid kracht bij te zetten door te investeren in elektrische bussen. Het is geweldig om te zien dat we, in lijn met onze groeiambities, nu een substantieel contract tekenen voor de levering van onze bussen met onze vaste klant Nobina.”

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,065
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden