Clicky

 evofenedex: Borging luchtvracht was belangrijk voor vertrekkende Benschop

evofenedex: Borging luchtvracht was belangrijk voor vertrekkende Benschop
15-09-2022 17:27 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

ZOETERMEER - Volgens evofenedex vertrekt met Dick Benschop als CEO van luchthaven Schiphol iemand die oog heeft voor de functie van Schiphol voor internationale handel en logistiek. Benschop erkent de zorgen van ondernemers over het noodgedwongen vertrek van vrachtvluchten op Schiphol en is voorstander van het inrichten van een aparte slotpoule voor vrachtvluchten om de economische meerwaarde voor Nederland te borgen.

Bovendien heeft Dick Benschop de luchthaven tijdens de Covid-19-crisis door de grootste crisis in de luchtvaartgeschiedenis geloodst. Er werd op de luchthaven ruim baan gegeven aan vrachtvluchten met medische en urgente goederen en Covid-19-vaccins, die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan het bestrijden van de pandemie.

Volgens ondernemersvereniging evofenedex moet bij de zoektocht naar een nieuwe CEO vooral worden gekeken naar de aansturing van Schiphol.

Als grootste aandeelhouder van Schiphol heeft het ministerie van Financiën weinig oog gehad voor de bijdrage van de luchthaven Schiphol aan Nederland en heeft het gestuurd op zoveel mogelijk dividend.

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is verantwoordelijk voor het luchtvaartbeleid in Nederland en beschikt over de inhoudelijke kennis, maar heeft geen inbreng op de strategie van de luchthaven.

Deze strategie moet er op zijn gericht de luchthaven zo goed mogelijk te laten renderen voor Nederland, in plaats van zo veel mogelijk dividend opleveren voor aandeelhouders.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,076
Diesel1,896

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats