150 extra banen door nieuwe productielijn Volvo Trucks Gent

150 extra banen door nieuwe productielijn Volvo Trucks Gent
17-04-2008 09:10 | Wegvervoer | auteur de redactie
GENT - Volvo Europa Trucks zal dit jaar een 'cabine trim'-productielijn opstarten die goed is voor 150 nieuwe banen. Door de nieuwe lijn zal de firma, die gevestigd is in Oostakker bij Gent, zelf de cabines van vrachtwagens kunnen afwerken van een ruwe stalen structuur naar een afgewerkte een aangeklede cabine met alle compontenten erin.

De lijn komt in een nieuw gebouw van zo'n 10.000 vierkante meter. In januari is al met de bouw van die productiehal gestart. De nieuwe lijn betekent een investering van zo'n 15 miljoen euro. "Het gaat qua tewerkstelling om de grootste activiteit met betrekking tot de vrachtwagens die we ooit zullen kunnen doen", klinkt het bij de algemeen directeur Patrick Collignon.

Nu al werken 100 mensen aan de opstart van de nieuwe lijn, eens op volle kracht zullen er - samen met de nog te zoeken nieuwe krachten - zo'n 250 mensen in de nieuwe afdeling werken. Van de 100 huidige werknemers aan de cab trim is één op drie een vrouw, na aanwerving van de 150 overige krachten zou dat één op twee moeten zijn.

Verwacht wordt dat de productielijn tegen juni dit jaar al operationeel is. Ze zal, uitgegaan van een tweeploegensysteem, aanvankelijk zo'n 100 cabines per dag afwerken, maar is technisch in staat die productie naar 144 op te trekken.

Directeur Collignon maakte ook bekend dat Volvo Trucks 2007 voor het tweede jaar op rij afsloot met een record aantal geproduceerde vrachtwagens. Vorig jaar rolden in totaal zo'n 43.504 trucks van de band, oftewel 218 eenheden per dag. In 2006 bedroeg het totaalcijfer nog 35.035. Voor dit jaar wordt gestreeft naar 222 geproduceerde vrachtwagens per dag. "Het potentieel om een nieuw recordjaar tegemoet te gaan is aanwezig", aldus Collignon.

Verder toonde het bedrijf de ambitie om de site in Oostakker nog verder uit te bouwen. "Door de nieuwe activiteit is het huidige terrein volgebouwd. Er is naast de site echter nog zo'n 20 hectare potentieel die in het Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) voorzien is voor industrie", klinkt het. De totale oppervlakte van het huidige terrein bedraagt 75 hectaren.

(bron: Belga)


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden