Clicky

 
Transport Online - DHL Parcel opent klimaatneutrale CityHub in regio Nijmegen

DHL Parcel opent klimaatneutrale CityHub in regio Nijmegen

DHL Parcel opent klimaatneutrale CityHub in regio Nijmegen
15-09-2022 15:52 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

UTRECHT/NIJMEGEN - Sinds enkele weken komt ieder pakket dat DHL in Nijmegen en omstreken (Wijchen, Beuningen, Druten) bezorgt uit de klimaatneutrale CityHub die zich bevindt op het bedrijventerrein Bijsterhuizen-Zuid in Wijchen. Daarmee is groene bezorging rond Nijmegen een feit. De officiële opening gebeurde in het bijzijn van lokale ondernemers, medewerkers van DHL en de burgemeester, mevrouw Marijke van Beek.

Marijke van Beek, burgemeester van de gemeente Wijchen: “DHL zorgt voor heel wat arbeidsplaatsen in onze gemeente. Het mooie is dat dit op een bewuste manier gebeurt: het laatste stuk van de bezorgafstand wordt zo duurzaam mogelijk afgelegd. Door de duurzame voertuigen, maar ook omdat het CityHub zelf klimaatneutraal is”.

De DHL CityHub is de vijfde klimaatneutrale vestiging voor de last mile die DHL in Nederland opent. CityHub Nijmegen maakt deel uit van een omvangrijk investeringsprogramma van 350 miljoen euro waarbij 27 CityHubs in een netwerk van 140 vestigingen geheel nieuw en volgens de hoogste duurzaamheidsnorm (BREEAM Outstanding) gebouwd worden.

De CityHub is gasloos en voorzien van zonnepanelen waarmee de 16 elektrische bestelauto’s opgeladen worden. De andere zes bestelauto’s rijden op HVO-100 diesel wat tot 90 procent minder CO2-uitstoot.

De CityHub biedt werk aan ruim 100 mensen die vanuit de CityHub dagelijks 60 routes rijden langs huishoudens, winkels en bedrijven rond Nijmegen. Dat zijn ruim 6.000 pakketjes per dag en dat aantal groeit. Later dit jaar opent een soortgelijke CityHub in Tilburg. Ook Almere, Zoetermeer, Sittard-Geleen en Breda hebben een klimaatneutrale CityHub. De overige 21 volgen in 2023 en 2024. Voor het einde van dit jaar zal de hele last mile van DHL Parcel in Nederland fossielvrij zijn, door elektrisch vervoer of door het gebruik van HVO-100 diesel.

De DHL CityHub heeft een servicepunt waar pakketten opgehaald en afgegeven kunnen worden. Ook is de CityHub altijd op zoek naar enthousiaste bezorgers met rijbewijs die graag een aantal uren per week willen werken.

Foto's

 • DHL
  DHL


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Verkeersinformatie


  Actuele wachttijd Eurotunnel


  Andere Europese Landen


  Overige Verkeersinformatie

  Actuele Brandstofprijzen
  Euro951,924
  Diesel1,726

  Aangeleverd door UnitedConsumers

  Meer brandstofprijzen

  Truckoccasions