Clicky

 Zeker tot half december geen treinen tussen Lelystad en Dronten na stroomstoring

Zeker tot half december geen treinen tussen Lelystad en Dronten na stroomstoring
15-09-2022 14:01 | Storingen | auteur ANP

LELYSTAD - Het treinverkeer tussen Lelystad en Dronten ligt nog tot zeker half december stil als gevolg van de stroomstoring in Flevoland, begin september. ProRail meldt dat over een traject van 7 kilometer onder meer de bovenleiding, kabels, seinen en relaiskasten moeten worden vervangen. De kosten daarvan lopen in de miljoenen.

De stroomstoring ontstond op 2 september door kortsluiting en brand in een hoogspanningsstation. Een hoogspanningskabel kwam op een bovenleiding van het spoor bij Swifterbant terecht. Sindsdien rijden er geen treinen meer tussen Lelystad en Dronten.

De afgelopen dagen heeft ProRail onderzoek gedaan op locatie en de eerste herstelwerkzaamheden uitgevoerd. Het onderzoek maakte duidelijk dat de herstelwerkzaamheden flink wat tijd in beslag zullen nemen. "We zetten echt alles op alles, omdat we het belangrijk vinden dat de treinen zo snel mogelijk weer kunnen rijden", aldus regiodirecteur Harro Homan. "Gezien de omvangrijke schade is medio december de snelste mogelijkheid."

ProRail wijst erop dat er op dit moment een sterk verstoorde markt is voor materialen en personeelsschaarste, die ook de spoorsector raakt. Tussentijds zal de spoorbeheerder de voortgang van de werkzaamheden voortdurend monitoren en bijsturen waar dat nodig en mogelijk is.

Als alternatief voor de trein rijden er bussen tussen Lelystad Centrum en Dronten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,168
Diesel2,015

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats