Clicky

 
Transport Online - OM vervolgt politiemedewerker voor lekken informatie Amsterdamse artiest

OM vervolgt politiemedewerker voor lekken informatie Amsterdamse artiest

OM vervolgt politiemedewerker voor lekken informatie Amsterdamse artiest
15-09-2022 10:11 | Binnenland | auteur Redactie

AMSTERDAM - Het Openbaar Ministerie (OM) gaat een voormalig politiemedewerker van de Eenheid Amsterdam vervolgen die informatie over een verdachte, een Amsterdamse artiest, zou hebben gelekt. De 22-jarige man wordt daarnaast ook verdacht van twee zedenfeiten.

De voormalige politiemedewerker zou aan een persoon hebben beschreven hoe een 27-jarige Amsterdamse artiest, die wordt verdacht van mishandeling, de nacht in een politiecel had doorgebracht. Een screenshot van dit Snapchat-gesprek is bij een juicekanaal terechtgekomen en door dit kanaal gepubliceerd. De 27-jarige Lil Kleine over wie de politiemedewerker informatie met een derde zou hebben gedeeld, werd op zondagavond 13 februari van dit jaar aangehouden. Het onderzoek naar de vermeende mishandeling loopt nog.

Nadat het Snapchat-gesprek met de buitenwereld werd gedeeld, stelde de afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten (VIK) van de politie een onderzoek in. Hieruit bleek dat de 22-jarige politiemedewerker naast het mogelijk schenden van het ambtsgeheim zich ook aan andere strafbare feiten schuldig zou hebben gemaakt, namelijk een poging tot grooming en het tonen van seksuele beelden aan een minderjarige.

Na het strafrechtelijk onderzoek is vervolgens ook een disciplinair onderzoek ingesteld. De politiemedewerker heeft inmiddels, na afronding van het disciplinair onderzoek, strafontslag gekregen wegens ernstig plichtsverzuim.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,935
Diesel1,909

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden