Clicky

 
Transport Online - Tot vrijdagochtend geen treinen tussen Breda en Roosendaal na brand [+foto]

Tot vrijdagochtend geen treinen tussen Breda en Roosendaal na brand

Tot vrijdagochtend geen treinen tussen Breda en Roosendaal na brand [+foto]
15-09-2022 10:00 | Algemeen | auteur ANP

ETTEN-LEUR - Het duurt tot zeker vrijdagmorgen 07.00 uur voordat er weer treinen kunnen rijden op het spoor tussen Breda en Roosendaal, meldt de NS. Op het traject kunnen tijdelijk geen treinen rijden door de schade die is ontstaan door de brand op een met vele tientallen hybride personenauto's geladen goederentrein bij Etten-Leur.

Eerder meldden de NS en ProRail dat er tot donderdagavond 20.00 uur geen treinen zouden kunnen rijden tussen Breda en Roosendaal. "Helaas is de schade groot en vraagt de berging van de trein veel tijd", meldt ProRail.

"Daardoor is de prognose aangepast. We doen er alles aan de huidige planning te halen maar ook deze is onzeker. Dat komt omdat het nog niet mogelijk is de schade onder de trein te inventariseren. Het kan zijn dat daar grotere schades aan het licht komen en we langer de tijd nodig hebben."

De NS zet stopbussen in op het getroffen traject. Voor de directe verbinding tussen Roosendaal en Breda is reizen met de trein via Lage Zwaluwe sneller.

De brand brak woensdag aan het begin van de middag uit nadat een bovenleiding op de trein belandde. Hoe dat kon gebeuren, is nog onbekend. De brand woedde in het midden van de trein op diverse plaatsen. Ongeveer veertig auto’s zijn uitgebrand.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,924
Diesel1,726

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions