Clicky


Autoconcern Stellantis overweegt eigen stroom op te wekken

Autoconcern Stellantis overweegt eigen stroom op te wekken
14-09-2022 23:48 | Buitenland | auteur ANP/BLOOMBERG

DETROIT - Autoconcern Stellantis, het bedrijf achter merken als Opel en Fiat wil stevige maatregelen nemen om de energiecrisis in Europa het hoofd te bieden. Het concern overweegt zelfs om zijn eigen stroom op te gaan wekken om maar niet vatbaar te zijn voor hoge prijzen en maatregelen van regeringen zoals het mogelijk moeten rantsoeneren van stroom.

Topman Carlos Tavares kondigde tijdens de autoshow van Detroit aan dat Stellantis het mogelijk wil maken om zijn eigen stroom op te wekken bij zijn fabrieken. De definitieve beslissing daarover valt binnenkort, zo verzekerde hij de toehoorders tijdens een rondetafelgesprek met media.

Europa's op een na grootste automaker heeft plannen klaarliggen om zich aan te kunnen passen mochten er tekorten op de energiemarkt ontstaan, zei Tavares. Vooralsnog heeft het bedrijf nog geen hinder ondervonden, los van de hogere prijzen voor energie. Mocht er een tekort aan energie ontstaan, dan zal het bedrijf op piekmomenten afschalen. Mogelijk moet vaker in het weekend worden gewerkt, aldus de topman.

"Als je chaos toevoegt aan de chaos, zie je niet zoveel verschil," zei Tavares. "We hebben deze industrie de afgelopen jaren geleid in chaos op het gebied van gezondheid, chaos op het gebied van de toeleveringsketen, chaos op het gebied van regelgeving en nu chaos op het gebied van energie."