Clicky

 
Transport Online - Minister: uiterlijk vrijdag onderzoek mondkapjesdeal naar Kamer

Minister: uiterlijk vrijdag onderzoek mondkapjesdeal naar Kamer

Minister: uiterlijk vrijdag onderzoek mondkapjesdeal naar Kamer
14-09-2022 18:54 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Het langverwachte rapport over de mondkapjesdeal tussen het ministerie van VWS en Sywert van Lienden wordt uiterlijk vrijdag naar de Tweede Kamer gestuurd. Dat schrijft minister Conny Helder (Langdurige Zorg) aan de Tweede Kamer.

De minister heeft het rapport woensdagochtend gekregen van onderzoeksbureau Deloitte. Ze wil eerst betrokkenen informeren dat ze het onderzoek heeft ontvangen en openbaar gaat maken.

Het gaat om een eerste deelrapport van een breed onderzoek naar de inkoop van persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals mondkapjes, door de overheid tijdens de coronacrisis. Het ministerie van VWS, de opdrachtgever van het onderzoek, wilde aanvankelijk pas de bevindingen van Deloitte naar de Kamer sturen als het complete onderzoek zou zijn afgerond. Dat duurt de Kamer veel te lang. Het onderzoek is al verschillende keren uitgesteld.

In eerste instantie zou het onderzoek al in september vorig jaar afgerond zijn, maar het kabinet liet telkens weten dat het, door de complexiteit ervan, veel meer tijd in beslag nam dan verwacht.

Van Lienden en zijn zakenpartners verdienden miljoenen euro's met de verkoop van mondkapjes aan de overheid. Hij zei dit zonder winstoogmerk te doen, maar de verkoop van mondkapjes aan de overheid liep via zijn commerciële bedrijf. Het Openbaar Ministerie doet onderzoek en heeft inmiddels beslag gelegd op miljoenen euro's.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,935
Diesel1,909

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden