Clicky

 
Transport Online - Vijf jaar cel en TBS geëist tegen vrouw die haar partner doodstak

Vijf jaar cel en TBS geëist tegen vrouw die haar partner doodstak

Vijf jaar cel en TBS geëist tegen vrouw die haar partner doodstak
14-09-2022 12:27 | Binnenland | auteur Redactie

DEN HAAG - De officier van justitie eiste woensdag vijf jaar cel en TBS met dwangverpleging tegen de vrouw die haar partner begin dit jaar doodstak in Honselersdijk.

Donderdagmiddag 17 februari 2022 kwam de politie af op een melding van een steekpartij aan het Regulierenpad in Honselersdijk. Ter plekke troffen de agenten een overleden man aan van 28 jaar en een (inmiddels 23-jarige) vrouw. Zij verkeerde in verwarde toestand en zat onder het bloed. 

De man en de vrouw hadden een turbulente knipperlichtrelatie. Kort voor het incident had de man de relatie (niet voor het eerst) uitgemaakt. De vrouw leek dat niet te kunnen verkroppen. Ze had ook het gevoel dat de man en een andere huisgenoot haar uitlachten. Daarbij kwam bovendien dat ze (net als de man) flink had gedronken.

Toen de man donderdag thuiskwam, zou de vrouw in een opwelling ze de man eenmaal in de schouder hebben gestoken. Dat bleek dodelijk. De man overleed vrijwel onmiddellijk.

Toen de politie arriveerde, vond zij de vrouw van top tot teen onder het bloed bij het slachtoffer. Naar eigen zeggen zou ze geprobeerd hebben het slachtoffer te reanimeren. Ze bekende ook direct hem te hebben gestoken. Volgens de agenten gedroeg de vrouw zich op het politiebureau hysterisch en was zij suïcidaal.

Een psycholoog en psychiater hebben de vrouw onderzocht. Volgens hen lijdt ze aan een borderline-persoonlijkheidsstoornis. Daarnaast is ze verslaafd aan alcohol. Zelf ontkent ze dat ze deze problemen heeft.

Volgens de officier van justitie is er onvoldoende bewijs voor moord (dus voor voorbedachten rade), maar wel voor doodslag. Naast een celstraf van vijf jaar vindt de officier ook verplichte behandeling noodzakelijk. Aangezien de vrouw geen inzicht heeft in haar ziekte en langdurige klinische behandeling nodig wordt geacht, is TBS met dwangverpleging de enige optie.

De uitspraak is over twee weken.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions