Clicky

 
Transport Online - Volvo Trucks, IKEA en Raben Groep bundelen krachten om uitstootvrij transport te versnellen in Polen

Volvo Trucks, IKEA en Raben Groep bundelen krachten om uitstootvrij transport te versnellen in Polen

Volvo Trucks, IKEA en Raben Groep bundelen krachten om uitstootvrij transport te versnellen in Polen
14-09-2022 10:20 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ZBASZYNEK - Volvo Trucks, IKEA Industry en de Raben Groep hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend op het gebied van emissievrij zwaar transport. IKEA zal in twee van haar fabrieken in het Poolse Zbąszynek zware elektrische Volvo trucks introduceren voor interne transportstromen, die zullen worden geëxploiteerd door de Raben Group. De lessen uit het proefproject zullen worden gebruikt voor de elektrificatie van transportactiviteiten op schaal in een groter transportnetwerk.

IKEA is een grote afnemer van transporten met meer dan twee miljoen zendingen wereldwijd per jaar. Om zijn strategische klimaatdoelstelling te bereiken, namelijk een vermindering van de broeikasgasemissies voor productvervoer met -70% per zending*, is elektrificatie van zware bedrijfsvoertuigen van cruciaal belang. Elektrificatie van transport is een van de oplossingen om de hoofdoorzaak van klimaatverandering aan te pakken.

IKEA Industry, Volvo Trucks en de Raben Groep hebben nu de handen ineengeslagen in Polen om emissievrije Volvo FM Electric trucks in te zetten. De voertuigen zullen worden ingezet voor de interne goederenstroom tussen twee fabrieken van IKEA Industry die 14 kilometer uit elkaar liggen in Zbąszynek en Babimost in het westen van Polen.

De vrachtwagens zullen worden opgeladen in de productiefaciliteiten van IKEA Industry met behulp van hernieuwbare elektriciteit van een externe bron. De eerste elektrische vrachtwagen zal in de herfst in gebruik worden genomen en het plan is om de vloot uit te breiden op basis van de lessen die uit het proefproject worden getrokken.

"We zijn blij met deze samenwerking, die erop gericht is onze verschuiving naar duurzamer wegtransport te versnellen. Dit project stelt ons in staat om de uitdagingen en kansen te verkennen en te leren over de inzet van elektrisch vervoer op schaal en de onderlinge afhankelijkheden in een groter transportnetwerk", zegt Małgorzata Dobies-Turulska, Managing Director van IKEA Industry Zbąszynek.

"We zijn verheugd om samen met IKEA en de Raben Group te werken aan duurzamere vrachtwagentransporten. IKEA en Raben hebben allebei ambitieuze klimaatdoelstellingen, net als Volvo. Dit project levert ons waardevolle inzichten op en vormt een goede basis voor een uitgebreide samenwerking in de toekomst", aldus Robert Grozdanovski, SVP Europe Central East & East bij Volvo Trucks.

"Voor de Raben Group is dit project de eerste stap in het proces van decarbonisatie van onze eigen vloot op weg naar de ambitieuze CO2-reductieplannen die onlangs wetenschappelijk zijn goedgekeurd door Science Based Targets (SBTi)-deskundigen. Dit is ook een belangrijk project voor het transport van volledige vrachtwagenladingen. Wij zijn een van de eerste logistieke bedrijven in Europa die de ambitieuze uitdaging aangaan om een elektrische vrachtwagen te laten rijden met een 24-tons trailer," zegt Piotr Banasiak, Managing Director bij Raben Transport.

Volvo Trucks begon in 2019 als een van de allereerste truckmerken ter wereld met de serieproductie van elektrische trucks. Vandaag de dag heeft het bedrijf wereldwijd zes elektrische truckmodellen in serieproductie - de breedste elektrische truck line-up in de industrie. Het doel van het bedrijf is dat de helft van zijn totale vrachtwagenverkoop in 2030 elektrisch zal zijn.

*Vergeleken met het referentiejaar 2017 (exclusief last mile leveringen aan klanten).

Foto's

 • Lelieveld Transport
  Lelieveld Transport
 • DHL
  DHL
 • CSE
  CSE
 • CSE
  CSE
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden