Clicky

 
Transport Online - EU richt waterstofbank op om waterstofmarkt op gang te krijgen

EU richt waterstofbank op om waterstofmarkt op gang te krijgen

EU richt waterstofbank op om waterstofmarkt op gang te krijgen
14-09-2022 10:10 | Algemeen | auteur ANP

STRAATSBURG - De Europese Unie richt een waterstofbank op die moet helpen een markt voor waterstof in het leven te roepen. De bank krijgt 3 miljard euro in kas, heeft voorzitter Ursula von der Leyen van de Europese Commissie aangekondigd.

De commissie heeft hoge verwachtingen van de klimaatneutrale brandstof, die fossiele energie kan vervangen waar elektriciteit nog niet voldoet. Bijvoorbeeld in de lucht- en scheepvaart. Von der Leyen spreekt van een mogelijke "gamechanger" voor de energietransitie, maar dan moet er wel een markt voor waterstof ontstaan waar muziek in zit.

"We moeten onze waterstofeconomie van een niche naar op grootte brengen", zei de Commissievoorzitter in haar jaarlijkse 'troonrede' in het Europees Parlement in Straatsburg. "Om dat te bereiken, moeten we een marktmaker voor waterstof oprichten, om de investeringskloof te overbruggen en het aanbod en de vraag van de toekomst te verbinden."

De nieuwe Europese Waterstofbank zal helpen met garanties voor de aankoop van waterstof, met onder andere middelen uit het Innovatiefonds van de EU, zei Von der Leyen in haar Staat van de Unie-toespraak.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,995
Diesel1,910

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden