Clicky


Vrachtvervoer daalde met elf procent op Brussels Airport

Vrachtvervoer daalde met elf procent op Brussels Airport
14-09-2022 09:57 | Buitenland | auteur Redactie

ZAVENTEM - Het vrachtvervoer op Brussels Airport kende in augustus een daling van elf procent in vergelijking met augustus 2021, maar een stijging met 19 procent ten opzichte van 2019. De luchtvrachtvolumes kennen een daling met 12 procent ten opzichte van vorig jaar. In het segment volvracht is een daling te zien van 19 procent.

Het aandeel van de volvrachtvluchten die uitgevoerd worden met passagierstoestellen blijft, zoals verwacht, verder afnemen, gezien de hervatting van de passagiersvluchten. Vorig jaar maakte dit segment een belangrijk deel uit van het volvrachtvolume (34 procent in augustus 2021 tegenover 6 procent in augustus 2022).

Tegelijk zien we ook het aantal volvrachtvluchten geleidelijk aan toenemen, wat de terugval in volumes aan boord van passagiersvliegtuigen gedeeltelijk opvangt. 

Het segment expressdiensten kende een daling met 14 procent, terwijl de vracht aan boord van passagiersvluchten een stijging van 16 procent kende, vanwege de toename van het aantal passagiersvluchten.

Tot slot daalden ook de volumes getruckte vracht met 10 procent. Deze dalingen komen door de huidige geopolitieke situatie en de verstoorde energiemarkt, de blokkades in China, de dreigende recessie en de impact ervan op de e-commerce.