Clicky

 
Transport Online - Franse luchtverkeersleiders gaan staken, vluchten geschrapt

Franse luchtverkeersleiders gaan staken, vluchten geschrapt

Franse luchtverkeersleiders gaan staken, vluchten geschrapt
13-09-2022 18:56 | Buitenland | auteur ANP/RTR/BLOOMBERG

PARIJS  - Franse luchtverkeersleiders gaan vrijdag staken voor hoger loon en verlichting van de werkdruk. De Franse luchtvaartautoriteit DGAC heeft luchtvaartmaatschappijen daarom gevraagd het aantal geplande vluchten van en naar Frankrijk en in het land zelf te halveren.

Volgens DGAC zal de staking heel Frankrijk treffen. De autoriteit zegt dat ondanks de voorzorgsmaatregelen waarschijnlijk nog veel meer vluchten geschrapt moeten worden en er flinke vertragingen worden verwacht. Passagiers moeten indien mogelijk hun reis uitstellen, luidt het advies. DGAC zegt met de Europese luchtverkeersleider Eurocontrol samen te werken om maatschappijen te helpen het Franse luchtruim te omzeilen.

De Franse vakbond voor luchtverkeersleiders SNCTA eist meer loon ter compensatie van de hoge inflatie en wil ook dat er meer mensen worden aangenomen om zo de werkdruk tegen te gaan.

De luchtvaartsector in Frankrijk heeft de laatste tijd vaker te maken gehad met stakingen van bijvoorbeeld grondpersoneel, piloten, bagage-afhandelaars en beveiligers. Op de Parijse luchthaven Charles de Gaulle legden deze zomer brandweerlieden en ander personeel meermaals het werk neer waardoor vluchten geannuleerd moesten worden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,935
Diesel1,909

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden