Clicky

 
Transport Online - Motorcrosswereld verbaasd over huiszoeking Jumbo-topman Van Eerd

Motorcrosswereld verbaasd over huiszoeking Jumbo-topman Van Eerd

Motorcrosswereld verbaasd over huiszoeking Jumbo-topman Van Eerd
13-09-2022 16:28 | Binnenland | auteur ANP

LOMMEL - Bij een van de motorcrossteams die worden gesponsord door Jumbo heerst grote verbazing over de huiszoeking bij Frits van Eerd, de topman van de supermarktketen. "Ik viel van mijn stoel van verbazing toen ik het vanochtend las", zegt de eigenaar van het mede door Jumbo gefinancierde MX2-team Nestaan Husqvarna, die ook betrokken is bij het management van motorcrosskampioen Jeffrey Herlings. "Ik herken niets van dit verhaal en ken Frits als een zeer integer persoon."

Het Openbaar Ministerie (OM) liet dinsdagochtend negen mensen aanhouden in een omvangrijk witwasonderzoek. De fiscale opsporingsdienst FIOD en de politie deden diverse huiszoekingen in het land, onder meer in de woning van Van Eerd in Heeswijk-Dinther. Ook zou een inval zijn gedaan in het hoofdkantoor van Jumbo in Veghel. Het is niet bekend of Van Eerd is aangehouden.

Volgens het OM zijn op diverse manieren geld en goederen witgewassen, onder meer via sponsorcontracten in de motorcross-sport. Jumbo sponsort onder meer tweevoudig MXGP-wereldkampioen Herlings en diverse teams.

"Dat gaat allemaal met facturen over de bank", zegt de eigenaar van het in België gevestigde Nestaan Husqvarna. "Ik heb geen idee wat er aan de hand is. Ik weet wel dat dit geen gemeengoed is in de motorsport. We wachten af wat uit het onderzoek van het OM komt en wat er nou eigenlijk gebeurd is."

Jumbo is ook naamgever en sponsor van wieler- en schaatsteam Jumbo-Visma. Formule 1-wereldkampioen Max Verstappen heeft een sponsordeal met de supermarktketen. Daarnaast steekt Jumbo geld in andere veelbelovende sporttalenten. Van Eerd doet zelf aan langeafstandsracen met het door hemzelf opgezette Racing Team Nederland, samen met onder anderen Giedo van der Garde en Rinus 'VeeKay' van Kalmthout.

Foto's

  • J.Roeland
    Simon Loos
  • J.Roeland
    Euser
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,928
Diesel1,899

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden