Clicky

 
Transport Online - In 2024 in minder dan zes uur met de trein van Amsterdam naar Berlijn

In 2024 in minder dan zes uur met de trein van Amsterdam naar Berlijn

In 2024 in minder dan zes uur met de trein van Amsterdam naar Berlijn
13-09-2022 14:02 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie | Esther van der Wal

AMSTERDAM - Reizigers kunnen vanaf 2024 in minder dan zes uur met de trein naar Berlijn. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, ProRail, NS en hun partners in Duitsland werken samen aan versnelling van de treinverbinding tussen Amsterdam en Berlijn.

Door gefaseerde aanpassingen aan de Nederlandse spoorinfrastructuur, een nieuwe dienstregeling en het inzetten van andere treinen is het mogelijk om de reistijd van de Intercity Berlijn met 30 minuten te versnellen.

De reis tussen Amsterdam en Berlijn duurt vanaf dan 5 uur en 50 minuten. De dienstregeling met deze verkorte reistijd gaat in op 10 december 2023.

Tijdelijke aanpassingen 

Eind 2021 bleek dat grootschalige aanpassingen aan de infrastructuur niet klaar konden zijn voor de december 2023. Zonder maatregelen zou een slechtere verbinding ontstaan. Door betrokken partijen is afgelopen periode onderzocht hoe met tijdelijke en gefaseerde maatregelen versnelling toch mogelijk is. En dat is gelukt. 

Door tijdelijke aanpassingen op station Oldenzaal, monitoring op een deel van het traject en de inzet van multicourante treinen is het mogelijk om in december 2023 te versnellen. Ondertussen doet ProRail verder onderzoek naar aanvullende maatregelen, waarmee de dienstregeling robuuster wordt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,065
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden