Clicky


 


Verdachte van overval op Mark Gillis klaagt arrestatieteam aan

Verdachte van overval op Mark Gillis klaagt arrestatieteam aan
13-09-2022 11:36 | Binnenland | auteur ANP

DEN BOSCH - De 42-jarige Adil E., verdachte van de overval op realityster Mark Gillis, doet aangifte tegen leden van het arrestatieteam die hem oppakten. De arrestatie ging in zijn ogen gepaard met te veel geweld.

De officier van justitie zei dinsdag in de rechtbank in Den Bosch dat ze de arrestatie laat onderzoeken. Adil E. zou een van de drie overvallers zijn geweest van de realityster uit het SBS6-programma Massa is Kassa over zijn vader Peter Gillis. Die werd miljonair met zijn vakantieparken.

Mark Gillis werd in de nacht van 6 op 7 november vorig jaar op brute wijze overvallen toen hij bij zijn chalet op vakantiepark Prinsenmeer aankwam in Ommel, even ten zuiden van Helmond. Gillis werd met een vloeistof in het gezicht gespoten en getaserd. Nadat hij was overmeesterd, werd hij bestolen van een horloge, twee armbanden, een telefoon en een zonnebril.

Mark Gillis en zijn vader waren zelf ook naar de rechtbank gekomen. Zij hoorden de rechtbank besluiten dat Adil E. en Aytekin B. in de gevangenis blijven. De twee verdachten ontkennen betrokken te zijn geweest bij de overval. E. was dinsdag zelf in de rechtbank in Den Bosch. Hij zou een alibi hebben en zijn vriendin zou dat kunnen bevestigen. De officier van justitie schermde echter met het DNA van E. dat op de broek van Gillis zat. "Dat is een daderspoor", zei ze daarbij.

Bovendien wees ze op een telefoongesprek tussen B. en E. dat op 29 maart van dit jaar is getapt. Dat was de dag nadat het regionale opsporingsprogramma Bureau Brabant was uitgezonden, waarin de overval centraal stond. Die avond zou ook Opsporing Verzocht op de landelijke televisie aandacht besteden aan de zaak. "Ze zijn dichtbij", zouden ze daarin tegen elkaar hebben gezegd.

De zaak gaat 23 november verder.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,263
Diesel2,092

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats