Clicky

 
Transport Online - Geldboete voor Freyssinet Zuidwest BV na dodelijk ongeval

Geldboete voor Freyssinet Zuidwest BV na dodelijk ongeval

Geldboete voor Freyssinet Zuidwest BV na dodelijk ongeval
13-09-2022 10:31 | Ongevallen | auteur Redactie

AMSTERDAM - Op 24 maart 2020 vond tijdens werkzaamheden aan ventilatietorens van de Velsertunnel in Velsen-Noord een dodelijk ongeval plaats. Een medewerker van Freyssinet Zuidwest BV uit Oud Gastel stond op die bewuste dag buiten de steiger te werken op een losliggende steigervlonder die onder hem vandaan schoof. Het slachtoffer viel naar beneden en overleed uiteindelijk aan zijn verwondingen.

Het Openbaar Ministerie (OM) verwijt het aannemersbedrijf overtreding van de Arbeidsomstandighedenwet en is met het bedrijf tot een transactiebedrag gekomen van 25.000 euro.

De Nederlandse Arbeidsinspectie (NLA) heeft onderzoek verricht naar het dodelijk ongeval. Het OM verwijt het bedrijf dat het de steigers niet (tot aan het gebouw) heeft dichtgelegd, dat er onvoldoende toezicht werd gehouden op de bouwplaats en dat er onvoldoende controle was of de werkinstructies door de medewerker werden nageleefd.

Uit onderzoek is gebleken dat het aannemersbedrijf in het verleden al veel aandacht besteedde aan de veiligheid van werknemers. Ondanks dat heeft dit dodelijke ongeval kunnen plaatsvinden. Het bedrijf is na het ongeval verder aan de slag gegaan om de veiligheid van zijn werknemers te vergroten en de kans op ongevallen te verkleinen.

Het OM en het aannemersbedrijf zijn een geldboete (transactie) overeengekomen. In een civiele procedure heeft het bedrijf een schadevergoeding betaald aan de directe familie van het slachtoffer. De door het bedrijf genomen verantwoordelijkheid heeft deze afdoening mogelijk gemaakt. Een transactie ter hoogte van 25.000 euro is volgens het OM, gelet op alle feiten en omstandigheden, een passende afdoening van deze strafzaak.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions

Verkeersinformatie


    Actuele wachttijd Eurotunnel


    Andere Europese Landen


    Overige Verkeersinformatie

    Rijverboden