Clicky


 


Verdachte dood Capellenaar uitgeleverd aan Nederland

Verdachte dood Capellenaar uitgeleverd aan Nederland
12-09-2022 17:50 | Binnenland | auteur Redactie

ROTTERDAM - De 30-jarige verdachte die op 1 september 2022 was aangehouden in Zwitserland is afgelopen week uitgeleverd aan Nederland.

In Nederland aangekomen is hij aangehouden op verdenking van doodslag op een 55-jarige man uit Capelle aan den IJssel in mei 2021. Maandag is hij voorgeleid aan de rechter-commissaris die heeft beslist dat de man 14 dagen langer vast blijft zitten. 

In het onderzoek naar de dood van de 55-jarige man heeft de politie DNA-sporen kunnen veiligstellen. Deze zijn nader onderzocht door deskundigen van het NFI en gedeeld in de DNA-databank. Onlangs is er een hit geweest met de databank in Frankrijk.

De 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats kwam zo in beeld als verdachte. Op basis van de match heeft de officier van justitie een Europees aanhoudingsbevel (EAB) uitgevaardigd voor de man.

De verdachte werd op 1 september aangehouden in Zwitserland toen deze internationale signalering aan het licht kwam bij een identiteitscontrole. De verdachte heeft ingestemd met een verkorte uitleveringsprocedure en blijft voorlopig vastzitten. Hij wordt gehoord door de politie. 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,291
Diesel2,105

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions