Clicky

 
Transport Online - Meerdere scooters in beslag genomen bij scootermeeting in Groningen

Meerdere scooters in beslag genomen bij scootermeeting in Groningen

Meerdere scooters in beslag genomen bij scootermeeting in Groningen
12-09-2022 16:07 | Binnenland | auteur Redactie

GRONINGEN - De politie heeft zondagmiddag meerdere scooters in beslag genomen en boetes uitgedeeld bij een scootermeeting in de omgeving van de Londenweg op het industrieterrein Westpoort in Groningen.

De politie kreeg zondagmiddag meldingen van overlast door scooters en is daarop met meerdere eenheden naar de scootermeeting toe gegaan. Op en rond de Londenweg hadden zich tientallen scooterbestuurders en omstanders verzameld. Een deel van hen maakte zich schuldig aan onveilig weggedrag en het niet voldoen aan een stopteken, meldt de politie.

De politie heeft acht scooters in beslag genomen, zodat deze op het politiebureau konden worden onderzocht. Ook op de plek van de scootermeeting zijn een aantal controles uitgevoerd. Er zijn bij de scootermeeting geen aanhoudingen verricht.

Uiteindelijk zijn er tijdens de actie en na de controle van de scooters meerdere processen-verbaal uitgedeeld. Zo reden twee bestuurders zonder rijbewijs en is er vijf keer een boete uitgedeeld omdat een scooter harder blijkt te kunnen rijden dan toegestaan.

Daarnaast zijn er boetes uitgedeeld voor een niet werkend remlicht, een losse accu en een lekke uitlaat. Ook kregen vijf scooters een WOK-melding, wat staat voor ‘wacht op keuring’. Ze kregen die melding omdat de scooters niet voldoen aan de wettelijke eisen. Ze mogen pas de weg weer op als ze opnieuw zijn gekeurd door de RDW.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,935
Diesel1,909

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden