Clicky


Politie bevrijdt vrouw die 22 jaar door familie was opgesloten

Politie bevrijdt vrouw die 22 jaar door familie was opgesloten
12-09-2022 16:02 | Buitenland | auteur ANP

BOJANO - Een 67-jarige vrouw die naar verluidt 22 jaar door haar broer en schoonzus was opgesloten in het Italiaanse Bojano, in de zuidelijke provincie Campobasso, is door de politie bevrijd, meldt het Italiaanse persbureau ANSA.

De beproeving van de vrouw begon in 1995 toen ze bij haar broer introk, zodat ze niet alleen zou zijn na de dood van haar man. Na een paar jaar kregen de broer en schoonzus blijkbaar genoeg van het samenwonen met de vrouw en besloten haar op te sluiten in een kamer in een schuur zonder verwarming.

Ze kreeg naar verluidt geen medische zorg en werd geslagen en aan ander psychisch geweld onderworpen door haar familieleden. Wel mocht ze zich één keer per maand wassen in een oude wasbak. Verder werd ze zelden buiten gelaten, en nooit zonder toezicht van haar familieleden. Ze mocht met niemand praten.

De politie begon de situatie te onderzoeken nadat ze enkele maanden geleden een tip had gekregen. Ze doorzochten het huis, waar ze de vrouw aantroffen. Ze namen haar mee naar hun bureau, en toen het slachtoffer er eenmaal van overtuigd was dat ze niet meer bij haar familieleden hoefde te wonen, vertelde ze haar verhaal.

De vrouw woont nu in een opvanghuis.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 22 mei t/m zondag 28 mei

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,972
Diesel1,656

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats