Clicky

 
Transport Online - Lufthansa: nieuwe cao, piloot ontvangt 980 euro per maand meer

Lufthansa: nieuwe cao, piloot ontvangt 980 euro per maand meer

Lufthansa: nieuwe cao, piloot ontvangt 980 euro per maand meer
12-09-2022 13:51 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

FRANKFURT - Lufthansa en piloten in dienst van de Duitse luchtvaartmaatschappij hebben afspraken over een nieuwe cao afgerond, zo werd maandag duidelijk. Piloten van passagiers- en vrachtvliegtuigen zien hun maandelijkse basissalaris stijgen met in totaal 980 euro, via een verhoging in twee stappen van elk 490 euro.

De eerste verhoging geldt, met terugwerkende kracht, vanaf 1 augustus dit jaar. De tweede volgt per 1 april 2023. Het akkoord komt er volgens Lufthansa op neer dat een beginnend copiloot zo'n 20 procent loonsverhoging krijgt, terwijl een gezagvoerder in de eindklasse ongeveer 5,5 procent meer verdient. Onderdeel van de overeenkomst is ook dat bonden toezeggen tot 30 juni 2023 geen stakingen te organiseren. "Dit geeft klanten en medewerkers planningszekerheid", aldus de luchtvaartmaatschappij in een verklaring.

Vorige week werd al bekend dat er overeenstemming was over een nieuwe cao. Daarop schortte pilotenvakbond Vereinigung Cockpit aangekondigde acties op. Wegens de cao-onderhandelingen legden piloten van de grootste luchtvaartmaatschappij van Duitsland vaker het werk neer. Zo trof een staking begin deze maand ongeveer 130.000 reizigers, doordat meer dan achthonderd vluchten niet konden doorgaan.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions

Verkeersinformatie


    Actuele wachttijd Eurotunnel


    Andere Europese Landen


    Overige Verkeersinformatie

    Rijverboden