Clicky

 
Transport Online - FNV: drukte op Schiphol komt door wegvallen zomertoeslag beveiligers

FNV: drukte op Schiphol komt door wegvallen zomertoeslag beveiligers

FNV: drukte op Schiphol komt door wegvallen zomertoeslag beveiligers
12-09-2022 12:22 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

SCHIPHOL - Door het wegvallen van de zomertoeslag, zoeken onder meer beveiligers van luchthaven Schiphol elders werk. Dat meldt vakbond FNV. Maandag staan er opnieuw lange rijen voor de vertrekhallen van Schiphol door de krappe bezetting bij de security. Dat was vorige week ook al het geval.

De toeslag van 5,25 euro bruto per uur kwam te vervallen met het aflopen van de zomerperiode. Volgens FNV-campagneleider op Schiphol Joost van Doesburg gaven veel Schiphol-medewerkers daarvoor al aan voornemens te zijn elders te gaan werken na de zomerperiode. Dat scenario lijkt zich nu te voltrekken. "Veel personeel is speciaal gekomen voor die toeslag. Daarmee heeft de zomertoeslag geholpen om de problemen in de zomer het hoofd te bieden, maar niet geholpen om de problemen op Schiphol duurzaam te laten verdwijnen."

Medewerkers ontvangen nog wel een toeslag, maar deze is 1,40 euro. "Dat maakt hetgeen Schiphol aanbiedt minder uniek en minder concurrerend", aldus Van Doesburg. Volgens hem is de uitstroom op de luchthaven momenteel dan ook erg hoog, vooral onder beveiligers. "De zomertoeslag betekende voor deze groep een stukje waardering. Voor veel beveiligers was het een reden om te blijven, in ieder geval tot einde zomertoeslag. Maar deze mensen kunnen elders hetzelfde verdienen voor minder intensief werk."

Dinsdag gaat de vakbond in gesprek met Schiphol. Uitgangspunt van dat gesprek is dat mensen weer met plezier aan het werk kunnen op Schiphol, zegt Van Doesburg. Volgens hem kan de luchthaven daarvoor aan twee knoppen draaien: meer beveiligers of minder vluchten. "Schiphol moet weer in control komen."

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden