Clicky

 
Transport Online - Betalingsregeling voor mensen die teveel ontvangen toeslagen moeten terugbetalen

Betalingsregeling voor mensen die teveel ontvangen toeslagen moeten terugbetalen

Betalingsregeling voor mensen die teveel ontvangen toeslagen moeten terugbetalen
12-09-2022 12:00 | Financieel | auteur Redactie | Esther van der Wal

DEN HAAG - Sinds maart 2020 is vanwege de coronamaatregelen de invordering van teveel ontvangen toeslagen stilgelegd. Vanaf april 2022 is de invordering gefaseerd weer opgestart. Vanaf april zijn eerst de mensen die alleen in 2020 tot en met februari 2022 te veel toeslagen hebben ontvangen.

Vanaf deze week gaat Toeslagen de invordering hervatten bij mensen die over de jaren 2017 tot en met februari 2022 teveel ontvangen toeslagen moeten terugbetalen. Toeslagen heeft mogelijkheden om een betalingsregeling te treffen, verruimd.

Ondersteuning

Door de pauzering van twee jaar vanwege corona is het mogelijk dat mensen niet meer weten dat zij nog te veel ontvangen toeslagen  moeten terugbetalen. Daarom ontvangen mensen eerst een vooraankondigingsbrief met daarin een overzicht van de openstaande terugvorderingen. Mensen met een hoge terugvordering worden gebeld, voordat zij de vooraankondigingsbrief ontvangen. Zij worden persoonlijk geïnformeerd en krijgen ook direct ondersteuning aangeboden.

Vier weken na de vooraankondigingsbrief ontvangt men een aanbod voor een betalingsregeling om het volledige bedrag  in 24 maanden terug te betalen. Als mensen niet binnen de aflossingstermijn kunnen betalen, kan een persoonlijke betalingsregeling worden aangevraagd die past bij de persoonlijke situatie. Bij deze betalingsregelingen rekent Toeslagen geen rente.

Toeslagen werkt onder meer samen met gemeenten, buurtteams en toeslagenservicepunten om mensen te informeren en te helpen. Ook werkt Toeslagen samen met Geldfit om mensen met geldzorgen te verwijzen naar adequate ondersteuning in de buurt.

Stapsgewijs

Om iedereen zo goed als mogelijk te kunnen helpen – met bijvoorbeeld de aanvraag voor een persoonlijke betalingsregeling – vindt de hervatting van de invordering gefaseerd plaats. Vanaf april heeft Toeslagen gefaseerd vooraankondigingsbrieven verstuurd aan mensen met terugvorderingen die zijn ontstaan in de periode 2020 tot en met februari 2022. Een groot deel van deze groep heeft sindsdien zijn te veel ontvangen toeslagen terugbetaald of is gestart met aflossen via de betalingsregeling.

Vanaf 13 september gaat Toeslagen gefaseerd vooraankondigingsbrieven  versturen aan mensen met terugvorderingen die zijn ontstaan in de periode tussen 2017 tot en met februari 2022.

Bij gedupeerde ouders van de toeslagenaffaire die zich hebben gemeld bij de Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen (UHT) blijft de invordering gepauzeerd, tenminste zolang hun zaak in behandeling is.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden