Clicky

 
Transport Online - TGW's expertise in koel- en vriestoepassingen geeft Zweedse supermarktketen een boost

TGW's expertise in koel- en vriestoepassingen geeft Zweedse supermarktketen een boost

TGW's expertise in koel- en vriestoepassingen geeft Zweedse supermarktketen een boost
12-09-2022 10:46 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

OUD-GASTEL - Ongeveer honderd kilometer ten westen van Stockholm werkt TGW aan een indrukwekkend project ​ voor de grootste Zweedse supermarktketen ICA Sweden, dat volgens planning in januari 2026 klaar moet zijn. Dit sterk geautomatiseerde fulfilmentcentrum moet ICA Sweden in staat stellen de efficiëntie van zijn processen te verhogen en de levering aan zijn winkels te versnellen.

Een 30 meter hoog vriesmagazijn voor pallets vult een hoogdynamisch shuttlesysteem aan. Het shuttlesysteem zal een directe toegang tot elk artikel bieden, en zo de kortst mogelijke doorlooptijden mogelijk maken. Om de orders van de winkels te verzamelen, worden de benodigde artikelen opgehaald, in volgorde gezet en vervolgens samengebracht. Daarna zorgen volledig of gedeeltelijk geautomatiseerde stations voor het stapelen van de orders in de rolcontainers van de winkel in kwestie. De verschillende functionele zones van het systeem worden onderling verbonden door energie-efficiënte transportbanden voor pallets, dozen en bakken.

Efficiënte winkelbevoorrading

De TGW Warehouse Software zorgt voor een optimale artikelindeling, waardoor de benodigde inspanning voor het aanvullen van de winkelschappen tot een minimum wordt beperkt. In vergelijking met handmatige picking zorgt de compacte opstelling van de afzonderlijke modules ook voor een aanzienlijke vermindering van het volume van de ruimte die gekoeld moet worden. Dat helpt ICA bij het bereiken van zijn duurzaamheidsdoelstellingen.

Alle modules zijn ontworpen voor gebruik bij een temperatuur van -25°C: in een veeleisende koel en vriesomgeving. Dit omvat zowel het opslagproces als het picken en palletiseren. Ze bewijzen hun productiviteit, efficiëntie en betrouwbaarheid al dagelijks bij tientallen bedrijven over de hele wereld, waaronder Coop (Zwitserland), NewCold en Nordfrost.

Gezamenlijke weg naar automatisering

“Wij zijn verheugd om ICA als partner te begeleiden op de weg naar automatisering,” zegt Kristian Brink, Sales Project Manager bij TGW Scandinavia. “Samen zullen we de intralogistiek afstemmen op de behoeften van de Zweedse markt en een oplossing implementeren die nieuwe standaarden zet.”

Met een omzet van 12 miljard euro en een marktaandeel van ongeveer 36 procent is ICA de grootste supermarktketen in Zweden. Het bedrijf werd in 1938 opgericht als een coöperatieve inkoopvereniging. Vandaag levert de retailer aan 1.300 onafhankelijke verkopers in Zweden en de Baltische staten levensmiddelen en non-food artikelen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden