Clicky

 
Transport Online - Man gearresteerd voor bedreigen premier Rutte

Man gearresteerd voor bedreigen premier Rutte

Man gearresteerd voor bedreigen premier Rutte
11-09-2022 19:38 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Een man is vrijdagavond in Amsterdam gearresteerd op verdenking van het bedreigen van premier Mark Rutte. Een woordvoerster van de politie bevestigt berichtgeving van de NOS hierover. Hij is inmiddels vrijgelaten, maar blijft nog wel verdachte in de zaak.

De Telegraaf meldde eerder dat een 61-jarige man uit Amsterdam was aangehouden op verdenking van het plannen van een aanslag op Rutte. Een politiewoordvoerster bevestigde de aanhouding, maar zei dat inmiddels was gebleken dat de verdenking tegen de man niet klopt.

Volgens de woordvoerster was een melding binnengekomen, waarop "snel is gereageerd". Na onderzoek bleek dat er van het plannen van een aanslag geen sprake was. Verdere details over de zaak kon de zegsvrouw niet geven.

Volgens De Telegraaf zou de recherche de man op het spoor zijn gekomen door geluidsopnames van een gesprek tussen hem en een tweede, onbekende persoon. De man zou zijn plannen in dat gesprek expliciet hebben verteld, meldde de krant. Hij zou in het verleden vaker met de politie in aanraking zijn gekomen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions

Verkeersinformatie


    Actuele wachttijd Eurotunnel


    Andere Europese Landen


    Overige Verkeersinformatie

    Rijverboden