Clicky

 
Transport Online - Eerste asielzoekers van Ter Apel naar 'wachtkamer' in Zoutkamp

Eerste asielzoekers van Ter Apel naar 'wachtkamer' in Zoutkamp

Eerste asielzoekers van Ter Apel naar 'wachtkamer' in Zoutkamp
10-09-2022 17:04 | Binnenland | auteur ANP

ZOUTKAMP - De eerste asielzoekers zijn zaterdag van het aanmeldcentrum in Ter Apel naar de tijdelijke 'wachtkamer' in Zoutkamp overgebracht. Dat bevestigt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) na berichtgeving van de regionale omroep RTV Noord. In Zoutkamp kunnen de asielzoekers een paar dagen blijven totdat Ter Apel plek heeft om hun asielaanvraag te registreren. Het moet voorkomen dat mensen weer buiten voor de poorten van het aanmeldcentrum gaan slapen.

Voor de noodopvang zijn grote tenten neergezet op het terrein van de Willem Lodewijk van Nassaukazerne in de buurt van Zoutkamp. In de eerste dagen biedt het complex plaats aan ongeveer 250 mensen. In de komende tijd wordt dat uitgebreid naar 700 plekken. De asielzoekers gaan per bus van Ter Apel naar Zoutkamp, een rit van ongeveer 100 kilometer van het zuidoosten naar het noordwesten van de provincie Groningen. De eerste bus arriveerde rond 14.30 uur met ongeveer vijftig mensen aan boord en rond 16.00 uur kwam de tweede bus aan met een even grote groep passagiers. "Mensen krijgen een bed, ze kunnen hun spullen opbergen in kastjes waar ze een sleutel van krijgen. Als dat achter de rug is kunnen ze naar de eetzaal om even wat te eten en te drinken en even tot rust te komen. We doen het rustig aan, het is een geleidelijk proces", legt het COA uit.

De asielzoekers worden van Zoutkamp teruggebracht naar Ter Apel op de dag dat ze daar een afspraak hebben om zich te registreren. Daarna gaan ze naar een andere opvang ergens anders in het land.

Foto's

  • Heiploeg
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,995
Diesel1,910

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden