Clicky

 
Transport Online - Zoon: Mladic ernstig ziek opgenomen in Haags ziekenhuis

Zoon: Mladic ernstig ziek opgenomen in Haags ziekenhuis

Zoon: Mladic ernstig ziek opgenomen in Haags ziekenhuis
10-09-2022 10:54 | Buitenland | auteur ANP

DEN HAAG - Het gaat niet goed met de voormalig bevelhebber van het Bosnisch-Servische leger Ratko Mladic. Hij is ernstig ziek opgenomen in het gevangenisziekenhuis in Den Haag, zegt zijn zoon Darko tegen het Russische persbureau Tass.

"Zijn toestand is ernstig. Hij is opgenomen in het ziekenhuis. Hij heeft een longontsteking en een verzwakt hart. Ons werd meegedeeld dat het onderzoek nog bezig is en dat zij ons op de hoogte zullen brengen wanneer de resultaten beschikbaar zijn. Ze hebben ons de resultaten uiterlijk maandag beloofd," aldus Darko Mladic.

Broze gezondheid

In mei van dit jaar kwamen al berichten naar buiten over de broze gezondheid van Mladic die een levenslange celstraf uitzit in het internationale detentiecentrum van de Scheveningse gevangenis. Mladic zit daar wegens onder meer volkerenmoord en oorlogsmisdaden gepleegd tijdens de afscheidingsoorlog in Bosnië-Herzegovina in de jaren 1992-1995.

Hij werd door het internationale Joegoslavië-Tribunaal veroordeeld. Vooral berucht werd hij door de belegering en inname van de Oost-Bosnische stad Srebrenica waar Nederlandse VN-soldaten gelegerd waren. Na de inname zijn er duizenden Bosnische moslimmannen vermoord.

Mladic werd al in 1996 gezocht door het Joegoslavië-Tribunaal, maar wist tot in 2011 uit handen van justitie te blijven. Hij werd uiteindelijk in het noorden van Servië gearresteerd en leed toen al aan gezondheidsproblemen zoals verlammingsverschijnselen als gevolg van beroertes.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,935
Diesel1,909

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden