Clicky


Koning Charles belooft zich levenslang in te zetten

Koning Charles belooft zich levenslang in te zetten
09-09-2022 19:56 | Buitenland | auteur ANP

LONDEN - De Britse koning Charles belooft zich de rest van zijn leven in te zetten voor de inwoners van het Verenigd Koninkrijk en andere landen waarvan hij staatshoofd is, ongeacht hun afkomst. "Ik zal jullie dienen met loyaliteit, respect en liefde", zei de 73-jarige vorst in zijn eerste televisietoespraak als staatshoofd. Zijn moeder Elizabeth overleed donderdag op 96-jarige leeftijd en zal voor hem altijd een inspirerend voorbeeld blijven.

Charles zei dat zijn leven zal veranderen met alle nieuwe verantwoordelijkheden. Daardoor is er minder tijd voor de goede doelen waarvoor hij zich al die jaren als kroonprins heeft ingezet. Die verantwoordelijkheid laat hij met veel "vertrouwen" over aan andere leden van het koningshuis, zei hij.

Opnieuw sprak Charles trots uit voor zijn moeder, die zeventig jaar op de troon zat. "Zoals de koningin zelf deed met onwankelbare toewijding beloof ik mezelf nu ook plechtig, gedurende de resterende tijd die God mij schenkt, om de grondwettelijke principes in het hart van onze natie hoog te houden. En waar je ook woont in het Verenigd Koninkrijk, of in de rijken en territoria over de hele wereld, en wat je achtergrond of overtuigingen ook zijn, ik zal proberen je met loyaliteit, respect en liefde te dienen, zoals ik mijn hele leven heb gedaan."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 22 mei t/m zondag 28 mei

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,972
Diesel1,656

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats