Clicky

 
Transport Online - Zware avondspits door slecht weer en treinstaking

Zware avondspits door slecht weer en treinstaking

Zware avondspits door slecht weer en treinstaking
09-09-2022 16:32 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DE BILT - [update 19:02 uur] De drukte op de Nederlandse wegen is vrijdag rond 18.30 uur aan het afnemen, meldt de ANWB. Op het hoogtepunt stond er in het land ongeveer 700 kilometer aan file, het was vooral erg druk in de regio Rotterdam, maar ook vanuit Utrecht naar Noord-Brabant en rondom Arnhem en Nijmegen. De files werden mede veroorzaakt door het slechte weer, de staking bij de Nederlandse Spoorwegen, waardoor er vrijdag nauwelijks treinen rijden, en door een aantal ongelukken.

De drukte kwam vrijdag al vroeg op gang, rond 14.30 uur stonden er op de A- en N- wegen al ruim 50 files. Rond 17.30 uur was dat aantal opgelopen tot 115 files met een totale lengte van bijna 700 kilometer.

Het KNMI heeft sinds vrijdagmiddag vanaf 12.00 uur voor de provincies Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Brabant code geel afgekondigd. In dat gebied kunnen veel buien met plaatselijk veel regen vallen, waar het verkeer last van kan hebben, verwacht de dienst. Deze waarschuwing blijft nog tot in de loop van zaterdag van kracht.

De buien trekken vanaf de Noordzee het land binnen. Op enkele plaatsen kan tot en met zaterdagochtend tot wel 50 millimeter regen vallen. Dit kan op sommige plaatsen ook leiden tot wateroverlast. In de loop van zaterdag trekken de buien naar het zuidoosten weg, verwachten de meteorologen. Het KNMI adviseert weggebruikers om goed voorbereid op pad te gaan en zo mogelijk thuis te werken.

De vrijdagavondspits is doorgaans al druk vanwege de combinatie tussen woon-werkverkeer en mensen die eropuit gaan.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions