Clicky

 
Transport Online - Investeerder Common Group wordt grootaandeelhouder Vitesse

Investeerder Common Group wordt grootaandeelhouder Vitesse

Investeerder Common Group wordt grootaandeelhouder Vitesse
08-09-2022 12:32 | Sport | auteur ANP

ARNHEM - De Common Group wordt de nieuwe grootaandeelhouder van Vitesse. De Arnhemse club maakte de naam van de Amerikaanse investeringspartij als eigenaar donderdag bekend. Daarna kan de overname van de Eredivisieclub na goedkeuring door de licentiecommissie van voetbalbond KNVB worden afgerond, meldt de club.

De overname wordt afgerond na een maandenlang traject. Dat werd in gang gezet toen grootaandeelhouder Valeriy Oyf bekend had gemaakt dat hij in het belang van de club besloten had om zijn aandelen van de hand te doen. In juni meldde de Russische eigenaar dat hij de aandelen van de club zou overdragen aan de Stichting Betaald Voetbal "Vitesse-Arnhem", die houder is van het prioriteitsaandeel.

Oyf doet met de overdracht van de aandelen ook afstand van de schuld van naar schatting 150 miljoen euro die de Arnhemse Eredivisieclub bij hem had. De Common Group geeft bij de overname van de aandelen een financiële garantstelling af voor een periode van minimaal vijf seizoenen, dus tot en met 30 juni 2027. Die is volgens de club ruimschoots voldoende om de jaarlijkse tekorten af te dekken en de beoogde investeringen te financieren.

Coley Parry

De Common Group is een in New York gevestigde investeringsmaatschappij, opgericht door Coley Parry en investeert via dochterondernemingen in gezondheidszorg, start-ups en sport (Common Sport). De sporttak is ook al eigenaar van het Engelse Leyton Orient FC, dat in de League Two speelt en in de Belgische club Patro Eisden Maasmechelen.

Parry zal namens de Common Group zitting nemen in de raad van commissarissen van Vitesse. "Wij beginnen met ontzettend veel enthousiasme en vertrouwen aan dit nieuwe hoofdstuk van de club", laat hij weten. "Wij geloven in de toekomst van Vitesse en gaan er met de club alles aan doen om de stijgende lijn van de afgelopen jaren door te trekken."

Belangrijke dag

Algemeen directeur Pascal van Wijk van Vitesse spreekt van een belangrijke dag voor Vitesse. "We zijn ervan overtuigd dat de Common Group de juiste partij is voor Vitesse en presenteren de nieuwe grootaandeelhouder dan ook met enthousiasme, trots en vertrouwen. Vanaf het begin is duidelijk dat we een oprechte passie voor voetbal delen en dat hun intenties en aspiraties volledig in lijn liggen met de Believe in More-visie die wij hebben neergezet."

Nadat de licentiecommissie van de KNVB de aandelenoverdracht van Oyf aan de stichting heeft beoordeeld, zal die zich buigen over de overname door de Common Group. Dat zal volgens Vitesse de nodige tijd vergen, maar in de tussentijd zegt de club wel verder te kunnen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,932
Diesel1,902

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden