Clicky

 
Transport Online - Prijsvechter easyJet zet vraagtekens bij hogere vliegtaks

Prijsvechter easyJet zet vraagtekens bij hogere vliegtaks

Prijsvechter easyJet zet vraagtekens bij hogere vliegtaks
08-09-2022 12:19 | Burgerluchtvaart | auteur ANP

LONDEN - De Britse prijsvechter easyJet, een van de grootste gebruikers van luchthaven Schiphol, zet vraagtekens bij de hogere vliegbelasting die het kabinet wil invoeren. Volgens de maatschappij wordt de sector met de belasting niet gestimuleerd om verder te verduurzamen.

De Telegraaf meldde op basis van ingewijden dat de vliegbelasting op bijna 30 euro per ticket uitkomt, 3,5 keer meer dan de toeslag die nu geldt. EasyJet legt uit dat transferpassagiers worden uitgesloten van de maatregel. Daarmee komt de rekening volledig op het bordje van de Nederlandse consument te liggen. Buitenlandse reizigers worden beschermd. Zij bezoeken Nederland dan wel niet, maar dragen wel degelijk significant bij aan de CO2-uitstoot, aldus easyJet.

Verder legt easJet uit dat duurzaam vliegen met een hoge bezettingsgraad door de regeling te weinig wordt gestimuleerd. De prijsvechter zegt dat een reiziger die bijvoorbeeld economyclass vliegt naar Madrid, met een geschatte uitstoot van 81 kilogram CO2 niet te vergelijken is met een passagier die businessclass naar Sydney vliegt, goed voor een geschatte uitstoot van 3360 kilogram CO2.

Verder zou minstens 50 procent van de inkomsten van deze belasting moeten worden gebruikt voor het ondersteunen van verduurzamingsinitiatieven in de luchtvaartsector. "Investeringen in nieuwe technologieën zijn namelijk hard nodig om de verduurzaming van de sector te versnellen", aldus easyJet.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,935
Diesel1,909

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden