Clicky

 
Transport Online - Ports of Stockholm opent waterstof tankstation voor vrachtwagens

Ports of Stockholm opent waterstof tankstation voor vrachtwagens

Ports of Stockholm opent waterstof tankstation voor vrachtwagens
08-09-2022 11:54 | Buitenland | auteur Redactie

STOCKHOLM - Ports of Stockholm investeert in waterstof en begint met de aanschaf van een waterstoftankstation voor Stockholm Norvik Port. Waterstofbrandstof maakt deel uit van het behalen van de milieudoelstelling van fossielbrandstofvrije vrachtwagenactiviteiten in 2025.

Om de werkvoertuigen in Stockholm Norvik Port te kunnen tanken, start Ports of Stockholm een ​​inkoopproces voor een waterstoftankstation. De aanbesteding omvat de levering en ingebruikname van een tankstation voor het tanken van voertuigen met waterstof en een distributieovereenkomst voor waterstof.

“Waterstof zal een cruciale rol spelen bij de omschakeling naar transport zonder fossiele brandstoffen, zowel op land als op zee. Dit waterstoftankstation maakt deel uit van het ombouwen van onze werkvoertuigen om op waterstof te rijden en is de eerste stap op weg naar het bereiken van het doel van Ports of Stockholm om onze werkvoertuigen in 2025 zonder fossiele brandstoffen te laten werken”, zegt Johan Wallén, CCO Ports of Stockholm.

De overeenkomst zal naar verwachting uiterlijk in januari 2023 van kracht zijn. Investeringen in waterstof maken deel uit van het bereiken van de milieudoelstelling van Ports of Stockholm om in 2030 volledig fossielvrij te opereren.

Ports of Stockholm werkt actief, op lange termijn en strategisch aan duurzame havenactiviteiten en scheepvaart en heeft hoge milieudoelen gesteld. Ports of Stockholm is ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerd voor kwaliteit en milieu. Dit betekent dat het bedrijf op een gestructureerde en systematische manier werkt aan continue verbeteringen en het verminderen van de impact op het milieu. Het bedrijf rapporteert ook duurzaamheid volgens Core level GRI Standards.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions