Clicky

 Europarlementariër Caroline Nagtegaal: 'Goed nieuws dat geld uit coronaherstelfonds aan duurzame mobiliteit wordt besteed'

Europarlementariër Caroline Nagtegaal: 'Goed nieuws dat geld uit coronaherstelfonds aan duurzame mobiliteit wordt besteed'
08-09-2022 11:40 | Binnenvaart | auteur Redactie | Esther van der Wal

ROTTERDAM - Vanmiddag brengt Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, een bezoek aan de Rotterdamse haven. Daar wordt zij ontvangen door minister-president Mark Rutte, minister van Financiën Sigrid Kaag en Rotterdamse burgemeester Aboutaleb. Het bezoek staat in het teken van de gelden uit het coronaherstelfonds. Europarlementariër Caroline Nagtegaal (VVD) is blij dit dat voor Nederland belangrijke bezoek tegen de achtergrond van de Rotterdamse haven plaatsvindt. "Nederland is een binnenvaartland en de sector is hard bezig met de transitieslag naar het gebruik van schone brandstoffen. Ik ben blij om te zien dat een deel van het geld uit het coronarherstelfonds daarin zal worden geïnvesteerd."

Investeren in duurzame mobiliteit

Begin juli diende het Nederlandse kabinet plannen in voor de besteding van Europese gelden uit het coronaherstelfonds bij de Europese Commissie. De plannen, ter waarde van 4,7 miljard euro, richten zich hoofdzakelijk op klimaatverandering.

Europarlementariër Caroline Nagtegaal is blij dat dit geld wordt ingezet voor duurzame mobiliteit: "Ik ben ontzettend trots om te zien dat een innovatief Nederlands bedrijf als ZES een grote rol zal gaan spelen in de energietransitie van de binnenvaart. De energiecontainers hebben de potentie om een systeemverandering teweeg te brengen - met nul gram uitstoot. De binnenvaart wordt hiermee een nóg aantrekkelijker transportmiddel door de impact op het klimaat te verminderen."

Tijdens het bezoek zal gesproken worden over duurzame mobiliteit en de investeringen uit het coronaherstelfonds. Daarnaast is ook de energietransitie in de binnenvaart onderwerp van gesprek. Project ZES (Zero Emission Services) heeft in dit kader een nieuw energiesysteem voor de verduurzaming van de binnenvaart geïntroduceerd. Daarnaast zal von der Leyen een korte rondleiding krijgen op het elektrisch aangedreven binnenvaartschip van project ZES, De Alphenaar.

Foto's

 • J.Roeland
  ESTERO
 • J.Roeland
  MANNA
 • J.Roeland
  TYDA KYRA
 • Binnenvaartschip LIA
  Binnenvaartschip LIA
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,160
Diesel1,986

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats